Nusaybin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi / VİDEO

Açıklama

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Nusaybin'de anma ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikler, Zeynel Abidin Camiinde Mevlid-i Şerifin okunması ve okunan Hatm-i Şeriflerin duasıyla başladı.

 

Cuma namazı sonrası Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, vatandaşlara helva ikram etti.

 

İkinci program ise Çağlar Mahallesindeki Şehitlikte yapıldı. İlçe protokolünün Şehitlikteki yerlerini almasıyla birlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Müftü Vekili Muhammed Hüseyin Kılıç'ın duasından sonra Kaymakam Kayabaşı, şehit aileleri ve yakınlarıyla bir araya geldi.

Cumhuriyet Meydanında kurulan Resim sergisinde ise 15 Temmuz gecesini anlatan resim ve fotoğraflar sergilendi.


- DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULDU

Gündüz yapılan etkinliklerin sonunda saat 20:00 itibariyle Nusaybin Cumhuriyet Meydanında Demokrasi nöbeti tutuldu.

 

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Müftü Vekili Kılıç tarafından 15 Temmuz Şehitleri için dua edildi.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 15 Temmuz 2016 yılından FETÖ terör örgütünün kalkıştığı hain darbe girişiminin 6. yılında milletimizin dimdik ayakta olduğunu söyledi.

 

Kayabaşı konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Bundan 6 yıl önce milletin silahlarını milletimizin imkanlarını yine azizi milletimize doğrultmak suretiyle hain terör şer odakları fethullahçı terör örgütü mensupları aziz milletimize kurşun atmak, bomba atmak suretiyle 15 Temmuz gecesini kanlı bir geceye çevirmeyi hayal etmişlerdi.

Ancak unuttukları çok önemli bir şey vardı. O da aziz milletimizin yüce feraseti ve yüce kararlılığıydı. Kahraman milletimiz, 15 Temmuz gecesini, o karanlık geceyi şanlı bir sabaha uyandırmak suretiyle sadece fethullahçı terör örgütüne değil Türkiye'nin bütün düşmanlarına en büyük cevabı yine en iyi şekilde vermiştir.

O gece, o günlerde şer planı yapan sadece fetöcü hainler değildi. Ülkemizin güneyini saran, terör koridorunda bekleyen fetösü, pkksı, daişi hepsi bir olmuş bu aziz milleti bölmek, parçalamak için hain emeller beslemekteydi. Ancak unuttukları şey milletimizin yüce ferasetiydi.

 

Sultan Alpaslan ile aştığımız bu toprakları, Malazgirt Zaferinden Çanakkale Zaferine, Kurtuluş Mücadelemizden 15 Temmuz'a tarihi şanlı destanlarla dolu olan bu aziz millet, 15 Temmuz gecesi şanlı bir direnişle bu toprakları şanlı bir zaferle uyandırmıştır. Dünyada emsali olmayan bir kahramanlık direnişi sergilenmiştir. Tanka, topa, tüfeğe, havadaki uçağa göğsünü siper ederek bu millet benim, bu vatan benim diyerek Allahu Elber, Allahu Ekber nidalarıyla bu milleti hiç bir haine teslim etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir."

 

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü videolu mesajı izletildi.

 

00:13'te ise Cumhuriyet Meydanında ve tüm camilerde salalar yükseldi.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Garnizon Komutanı P. Yzb. Fatih Dağhan Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı V. Gökhan Ay, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Kahraman Gürbüz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, MHP İlçe Başkanı Bedrettin Aslan, BBP İlçe Başkanı Seyithan Bilen, İyi Parti İlçe Başkanı Emin Irmak, Deva Partisi ilçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.