GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2021 12:08

Nusaybin’de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Nusaybin’de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 'Mareşallik' ve 'Gazilik' unvanın verildiği 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşallik’ ve ‘Gazilik’ unvanın verildiği 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

 

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programda, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Garnizon Komutanı P. Yarbay Hakan Yılmaz ve Nusaybin Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İbrahim Dilmen Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

 

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra program sona erdi.

 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, şehit yakıları ve gazilerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. 

-Gaziler Onuruna Yemek programı düzenlendi
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı tarafından Gazilerimiz onuruna yemek programı düzenlendi.

 

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen programa Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Garnizon Komutanı P. Yarbay Hakan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Kahraman Gürbüz, İlçe Emniyet Müdürü Salman Çelik,  Nusaybin Sosyal Hizmetler Müdür Omran Gündüz, Gazilerimiz ve aileleri katıldı.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program yapılan dua ile sona erdi.

 

Gaziler ve aileleriyle yakından ilgilenen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı yaptığı konuşmada, "Öncelikle çok kıymetli şehit ailelerimizi, bu vatan uğruna canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizi saygıyla selamlıyorum.

 

Malumunuz 19 Eylül Gaziler Günü, her yıl ülkemizin dört bir yanında Gazilerimizin Günü'nü Kutluyoruz. Biz de bir gün öncesinden hem bir araya gelelim sohbet edelim hem de tanış olalım istedik. Bu vesileyle kahraman şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimize de aileleriyle sağlıklı, sıhhatli bir ömür diliyorum.

 

Şunu özellikle vurgulamak isterim ki ister kaymakamlığımız olsun ister belediyemiz olsun şehit ailelerimizin ve gazilerimizin emrindedir. En ufak bir derdi olan, sıkıntısı olan araya aracı koymaksızın bizim yanımıza gelebilir, gelme imkanı olmayanlar da telefonla sürekli bize ulaşıp durumunu iletebilir. Kapımız, gönlümüz her zaman sizlere açıktır. Bizler sizlere hizmet etmek için buradayız. Bu vesileyle tekrar tüm Gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

 

-Kaymakam Kayabaşı, Gaziler Günü Münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı mesajında;
"Şehit ve Gazilerimiz en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadele etmişlerdir. Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı verilmiş, bu nedenle de her yıl 19 Eylül, Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 

Yurdumuzu ve topraklarımızı korumak ve savunmak için üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren şehit ve gazilerimiz, ülkemizin huzur ve güvenliği için canları pahasına görev yaparak her zaman büyük onur ve gurur kaynağımız olmuşlardır.

 

Bu duygu ve düşüncelerimle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.