GÜNDEM Haber Girişi : 11 Kasım 2019 16:34

Nusaybin'de 3 saatte 14 bin fidan dikildi

Nusaybin'de 3 saatte 14 bin fidan dikildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı genelgede "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edilen 11 Kasım'da Nusaybin'de 14 bin fidan dikildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı genelgede "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edilen 11 Kasım'da Nusaybin'de 14 bin fidan dikildi.

 

11 Kasım günü saat 11.11'de Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda; kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılan ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları kapsamında, tüm yurtta eş zamanlı olarak fidan dikme etkinliği yapıldı.

 

81 ilde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşurken, 'Nusaybin’de de büyük çapta etkinlik düzenlendi.
İlçede belirlenen 3 ayrı noktada Kamu kurum ve Kuruluş yöneticileri ile STK temsilcileri fidan dikti.

Emire Gözü Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinlikte saat 11.11’de İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar, Emniyet Müdürü Murat Sönmez, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz, Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Doğan, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Tekin, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, NTSO Başkanı Mahsum Özmen, TB Başkanı Necdet Aktaş, Okul ailesi birliği başkanı Aziz Aktaş, Okul Müdürü Abdulbaki Tek ve okuldaki öğretmen ile öğrenciler fidan dikti.

 

-Doğan, İlçe Merkezi ve Kırsal Mahallelere fidan diktik
 

 

‘Geleceğe Nefes' fidan dikme etkinliği hakkında açıklama yapan Nusaybin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Doğan, ilçe merkezi ve tüm kırsal mahallelerde 14 bin fidan diktiklerini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde başladığı bildirilen "Milli Ağaçlandırma Günü" çerçevesinde 7’den 77’ye tüm vatandaşların sahip çıktığını ifade eden Doğan, “Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli öncülüğünde  'Geleceğe Nefes' olmak ve 'Daha yeşil bir Türkiye' için gerçekleştirilen seferberlikte yer aldık. Öğrencilerimizden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnaflarımızdan işçilerimize kadar toplumun bütün kesimlerinden hep birlikte fidanlarımızı diktik” dedi.