Nusaybin'de 30 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Açıklama

2021 - 2022 eğitim öğretim sezonun sona ermesiyle birlikte Nusaybin'de yaklaşık 30 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

 

Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Akçatarla İlkokulu ve Akçatarla Ortaokulunda yapılan karne dağıtım törenine katıldı. Okul girişinde Okul Müdürü Cabbar Aras, Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah Ceba ve Okul idarecileri tarafından karşılanan Çetin, okul bahçesinde öğrencilere kısa bir selamlama konuşması yaptı.

 

Daha sonra sınıflarda öğrencilere karne dağıtan Çetin, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. 

 

Karne dağıtımı sonrası açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, 2021 - 2022 eğitim öğretim sezonun son günü heyecanı yaşadıklarını belirtti.

 

Akçatarla Mahallesinde öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldiklerini kaydeden Çetin, "2021-2002 eğitim öğretim sezonunu bitirdik. Öğrencilerimize, Nusaybin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşık 30 bin öğrencimize, 2 bin 63 personelimiz hizmet verdi. Tabii ki sadece bizler değil, paydaşlarımızla örneği Sayın kaymakamız başta olmak üzere belediye ve diğer tüm kurumlara teşekkür ediyoruz. Bize yardımcı oluyorlar. Milli eğitim biraz tek başına başarı getirecek bir iş değildir. Uzun soluklu ve zahmetli bir iştir. Hamdolsun kazasız belasız bitirdik. İnşallah bundan sonraki yıllarımızda da bundan daha başarılı daha titiz bir şekilde çalışma sözümüz olsun.

 

Öğrencilerimize bir iki tavsiyemiz olacak. Değerli öğrencilerimiz, yazın özellikle kitap okuma, kendini geliştirici kitaplar okumalarını tavsiye ediyorum. Tembellik yapmayalım, tabii ki gezin dolaşın kısıtlama olmasın Sayın velilerimiz tarafından, ders ve kitap okumayı ihmal etmeyelim. Çünkü 3 ay uzun bir süredir ve geriye ket vurma olayını yaşamak için kitaptan, okumadan uzak durmamalıyız. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum" şeklinde konuştu.