EĞİTİM Haber Girişi : 27 Ekim 2022 17:04

Nusaybin'de 35 yıldır kapalı olan İlkokulunda yeniden eğitim öğretim başladı

Nusaybin'de 35 yıldır kapalı olan İlkokulunda yeniden eğitim öğretim başladı
Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uzun yıllardır kapalı olan kırsal mahalle (köy) okulları teker teker hizmete giriyor. 7 kırsal mahallede açılan okulların içerisinde yaklaşık 35 yıldır kapalı olan Günyurdu İlkokulu da bulunuyor.

Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uzun yıllardır kapalı olan kırsal mahalle (köy) okulları teker teker hizmete giriyor. 7 kırsal mahallede açılan okulların içerisinde yaklaşık 35 yıldır kapalı olan Günyurdu İlkokulu da bulunuyor.

 

Göreve geldiği günden buyana İlçedeki eğitim kalitesini yükseltmek için büyük çaba gösteren Milli Eğitim Müdürü, kırsal mahallelerin tamamında okul açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığının 2022 - 2023 eğitim öğretim sezonu başında aldığı köy okulların tekrar eğitime açılması kararı sonrası Nusaybin'de de bu yönde hızlı adımlar atıldı.

 

İlçeye 64 kilometre uzaklıktaki Heybeli, 60 kilometre uzaklıkta Kocadağ, 55 kilometre uzaklıktaki Çalı, 51 kilometre uzaklıktaki Turgutlu, 26 kilometre uzaklıktaki Günyurdu, 17 kilometre uzaklıktaki Düzce ve 13 kilometre uzaklıktaki Kasrik'te bulunan toplam 7 kırsal mahalledeki ilkokulları tekrar açılarak eğitim öğretim faaliyeti başladı.

 

-"BİZİM İÇİN UZAK KÖY YOKTUR. DEVLETİMİZİN TÜM İMKÂNLARI HALKIMIZIN HİZMETİNDEDİR"
Köy okulları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, şehir merkezindeki okullarda yapılan iyileştirilmeden sonra kırsal mahalle okullarına yöneldiklerini belirtti.

 

Çetin şöyle konuştu;
"Göreve başladığımız ilk günde Nusaybin halkımıza verdiğimiz, "Bizim için uzak köy yoktur ve Devletimizin tüm imkânlarını halkımızın hizmetine sunacağız" sözümüze sadık kalmanın gururuyla Kocadağ'dan Heybeli'ye el atmadık hiçbir mahalle, köy, mezra bırakmadık. Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir ve İlçe Kaymakamımız Ercan Kayabaşı talimatları ve destekleri ile hem Mardin hem de Nusaybin İlçe Milli Eğitim personellerinin gayretleriyle kapalı olan Nusaybin ilçemizde 7 okulumuzda tekrar eğitime başladık. Açtığımız okullardan İlkokul 3. Sınıfta okurken kapanan Günyurdu İlkokulunun 35 yıl sonra tekrar açılması bize kısmet olması ayrı bir heyecan oldu. Terör olayları başta olmak üzere çeşitli sebeplerle kapalı olan okullarımızı bir bir açıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatları gereği açtığımız okullarımızı ziyaret ederek çocuklarımızın mutluluğuna vesile olduk. Çocuklarımızın yüzlerindeki sevinç bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Bu mutluluğa vesile olan ve her konuda bizden desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız/Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimiz ve amirlerimize Nusaybin çocukları adına canı gönülden teşekkür ederim. Açtığımız okullarımız, eğitim camiamıza, Nusaybin'in kadirşinas halkına ve yüreği güzel, gözleri parıldayan kıymetli çocuklarımıza hayırlı, mübarek olsun."

 

Bu arada açılan Kırsal Mahalle (Köy) okulları eğitime hazır hale getirilerek öğretmen görevlendirilmeleri yapıldı. Uzun yıllar kapalı kalan köy okullarında yeniden cıvıl cıvıl çocuk sesleri yankılanıyor.