YAŞAM Haber Girişi : 08 Mart 2021 14:20

Nusaybin'de 8 Mart  Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Nusaybin'de 8 Mart  Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi çeşitli etkinlikler düzenledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi çeşitli etkinlikler düzenledi.

 

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçe merkezinde kadınlara karanfil ve hediye dağıttı.

 

Beraberindeki İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Salman Çelik, Nusaybin Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi Müdürü Hayri Asar Vural ve Birim Müdürleri ile birlikte ilçe merkezini dolaşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yalçın, kadınlara karanfil ve hediye verdi.

Sakarya Caddesi, Lozan Caddesi, Barış Parkı ve Kışla Mahallesindeki Pazar yerini ziyaret eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yalçın, Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı.

 

Nusaybin Belediyesi Kadın ve Aile Birimi ekipleri de ilçe merkezinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli ziyaretler yaptı.

 

Bu ara Nusaybin Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı ve Demokrasi Parkında stant açtı. Stantta kadılara karanfil ve hediyeler dağıtılarak, KADES Uygulaması hakkında bilgi verildi.

 

-KAYMAKAM YALÇIN, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yalçın Mesajında; "8 Mart, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Toplumların temel taşı aile, ailenin temel taşı ise kadınlarımızdır. Unutulmamalıdır ki, her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Ayrıca Kadınlarımız her daim zarafetleri, fedakârlıkları, yüksek duygusal zekâları, nezaket ve letafetleriyle toplumlarda denge unsuru olmuşlardır. Bir toplumda kadın erkek eşitliği ve insana verilen değer, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini gösterir. Yüce dinimiz ve medeniyetimiz de, her zaman kadına ve kadın haklarına özel bir önem vermiştir. Bu vesileyle, üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız fedakârlık, şefkat ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz baş tacı olan kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtir, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım" ifadelerini kullandı.