EĞİTİM Haber Girişi : 05 Şubat 2021 16:11

Nusaybin'de 88 Okula Okulum Temiz Belgesi verildi

Nusaybin'de 88 Okula Okulum Temiz Belgesi verildi
MEB ve TSE arasında, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında Nusaybin'de 88 Okula "Okulum Temiz" belgesi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında Nusaybin'de 88 Okula "Okulum Temiz" belgesi verildi.

 

Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda yapılan belge törenine Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Emre Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Şube Müdürleri ve belge almaya hak kazanan 88 okul yöneticisi katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra "Okulum Temiz" Belgesinin tarihçesi ve yapılan çalışmalar anlatıldı.

 

Daha sonra İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Emre Yalçın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin tarafından okul yöneticilerine "Okulum Temiz" Belgesi verildi.

 

- Okulum Temiz Belgesi Nedir?
Dünyada olduğu gibi Ülkemizi de büyük ölçüde etkileyen COVID-19 salgını kişisel ve kurumsal alışkanlıklarımızı tamamen değiştirmiştir. 
Bu değişimleri doğru yönetebilmek ve eğitim kurumlarımızın daha sağlıklı ve temiz şekilde açılması, çocuklarımızın eğitim hizmetini sürdürebilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü” kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır.
Başvuru öncesi okullarımız tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekmekteydi. 
Başvuru sonrasında Mili Eğim Bakanlığı ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından okullarımız yerinde denetlenip, kontrol ve belgelendirmesi yapılmıştır. 
Bu vesileyle Nusaybin'de toplamda 95 okulumuz denetlendi. Belgelendirilen okul sayısı 88 olup, 3 okulun da değerlendirme süreci devam etmektedir.