EĞİTİM Haber Girişi : 14 Mart 2023 14:08

Nusaybin'de afetzede çocukların okullara devam etmesi çağrısı

Nusaybin'de afetzede çocukların okullara devam etmesi çağrısı
Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem illerinden ilçemize gelen misafirler çocukların eğitimlerinde aksama yaşanmaması için velilerin çocuklarını okullara göndermesi çağrısı yaptı.

Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem illerinden ilçemize gelen misafirler çocukların eğitimlerinde aksama yaşanmaması için velilerin çocuklarını okullara göndermesi çağrısı yaptı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin tarafından yapılan açıklamada, Kaymakam ve Belediye başkan Vekili Ercan Kayabaşı öncülüğünde ilçemizde misafir edilen afetzede vatandaşlarımız için her türlü imkanın seferber edildiğini bildirdi.

 

Gelen misafirlere oranla okula kayıt edilen veya devam öğrenci sayısının istenilen seviyede olmadığını belirten Çetin, Velilere çağrıda bulunarak okul çağındaki tüm çocukların okulla gönderilmesini istedi.

 

Çetin tarafından yapılan açıklama şöyle;
"6 Şubat'ta yaşanan ve bir çok ilimizi derinden etkileyen deprem sonrasında, ilçemize misafir olarak gelen öğrencilerimizin nakil süreçleri devam etmektedir. İlçemize misafir olarak gelen öğrencilerimizin okul Kayıtları Temel Eğitim düzeyindeki (Anaokul, İlkokul ve Ortaokul) öğrencilerimizin kayıtları okul müdürlüklerimizde alınmaktadır.

Ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerimizin kayıt başvuruları ise Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce oluşturulan komisyon tarafından uygun görülen kendi okullarına eş değer okullara yerleştirilmektedir.

İlçemizde misafir ettiğimiz ailelerimizin ve öğrencilerimizin her daim yanlarındayız. Tüm eğitim kademelerinde öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almaları için aralıksız olarak çalışıyoruz. Şu ana kadar deprem bölgesinden ilçemize misafir olarak gelen Okulöncesi 49, İlkokul 255 Ortaokul 181 ve Lise 66 olmak üzere toplam 551 öğrencimizin kaydını yaptık. Başta okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim ailesi olarak depremzede öğrencilerimizin eğitim öğretimle ilgili her türlü ihtiyacını karşılamaya gayret ediyoruz.

Gerçekleştirmiş olduğumuz okul ve aile ziyaretleriyle öğrenci ve velilerimizle her an iletişim halindeyiz. İlçemizde bulunan depremzede öğrencilerimizin ve velilerimizin hizmetindeyiz.

Afetin öğrencilerimiz üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması için yapılan rehberlik çalışmalarının önemi çok büyüktür. El birliğiyle bu zorlu süreci atlatacağız. Gerek okullarımızdaki sınıf ve branş öğretmenlerimizin, gerekse rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımızın her daim öğrencilerimize destek veriyor. Çocuklarımızın eksik kazanımların telafisi, sınavlara hazırlık ve moral motivasyonlarının yükselmesi için çalışıyoruz.

İlçemize misafir olarak gelen vatandaşlarımızdan çocuklarını okullarımıza kayıtları için yönlendirmelerini geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımız için okul vazgeçilmez bir unsur olduğunu unutmayalım. Bizler öğrencilerimiz için her zaman sahadayız her türlü imkanlarımızla yanlarındayız. Yeterki sizler okuyun."