Nusaybin'de Akarsu Nar Festivali düzenlendi

Açıklama

Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi işbirliğinde kırsal Akarsu Mahallesinde Nar Festivali düzenlendi.

 

Eşi Nigar Karakuş Kayabaşı ile birlikte Akarsu Mahallesine gelen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı burada İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Mustafa Gezer, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, MHP İlçe Başkanı Bedrettin Aslan, Hüda Par İlçe Bakanı Halil Talayhan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Mahalle Muhtarı Abdulkadir Elmas, Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri ile vatandaşlarımız tarafından karşılandı.

 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Mahalle Muhtarı Elmas, böyle bir festivalin mahallelerinde yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

 

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ise yaptığı konuşmasında, her zaman Akarsuluların yanında olduklarını ve taleplerinin kendileri için bir emir olduğunu kaydetti.

Nar Festivalinde konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ise, Bugün bu bölgenin en güzel narlarını tadacaklarını ama en önemlisinin buradan kardeşlik mesajlarının verildiğini söyledi.

 

Kayabaşı; "Bütün kardeşlerimizle birlikte Akarsu'nun huzurun, kardeşliğin, barışın merkezi olduğunu sadece Nusaybin'de değil tüm Mardin'e tanıtacağız. İnşallah Nusaybin eski Nusaybin değil. Nusaybin dediğimizde artık aklımıza huzur, kardeşlik, barış ve güven geliyor elhamdülillah. Geçtiğimiz Cumartesi günü bütün kardeşlerimizin de malum olduğu üzere bir konser festivali gerçekleştirdik. Nusaybin gençliği oraya akın akın gelmek suretiyle 25 bin kardeşimizle birlikte bir festival gerçekleştirdik. Bu şunu gösteriyor, artık Nusaybin halkı huzuru, barışı, güvenini tercih ediyor. Ben buradan bu festivale katılan bütün kardeşlerimize, hemşerilerimize tekrardan sizin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Bu meydanı doldurmak suretiyle bizleri yalnız bırakmayan, huzuru, barışı, güveni, kardeşliği tercih eden bütün kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

 

Konuşmalardan sonra narlar sergilendi. Jüri tarafından seçilen nar şampiyonlarına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Mustafa Gezer ve İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç tarafından ödül verildi.

 

Festival, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ve ilçe protokolünün vatandaşlarla birlikte yöresel müzik eşliğinde halay çekmeleriyle sona erdi.