GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ekim 2019 16:12

Nusaybin'de basın açıklaması yapan gruba bir vatandaştan Türk bayrağıyla tepki

Nusaybin'de basın açıklaması yapan gruba bir vatandaştan Türk bayrağıyla tepki
Nusaybin'de basın açıklaması yapan HDP Milletvekilleri, KESK, Mardin Emek ve Demokrasi Platformu üyelerine bir kişi elindeki Tük Bayrağıyla tepki gösterdi.
Nusaybin'de basın açıklaması yapan gruba bir vatandaştan Türk bayrağıyla tepki

Nusaybin'de basın açıklaması yapan HDP Milletvekilleri, KESK, Mardin Emek ve Demokrasi Platformu üyelerine bir kişi elindeki Tük Bayrağıyla tepki gösterdi.

 

Aralarında HDP Milletvekilleri Pero Dündar, Ayşe Acar Başaran ve KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve KESK üyelerinin de olduğu Mardin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklaması öncesi polis ekipleriyle KESK Genel Başkanı Bozgeyik arasında yapılan görüşme sonrası KESK binası önünde açıklama yapılmasına izin verildi. Basın açıklaması yapılması için hazırlık yapıldığı sırada grubun önüne gelen bir kişi, gruptakilere yönelik, "Sivillere, Nusaybin halkına bomba, havan atan terörü mü destekleyeceksiniz? Ben vatandaşım, Nusaybinliyim. İhanet ettiğiniz bayrağın altında yaşamayacaksınız" dedi. Bu sırada polis ekipleri araya girerek şahsı bölgeden uzaklaştırdı.

- KESK GENEL BAŞKANI BOZGEYİK, " SURİYE HALKLARI VE ORTADOĞU HALKLARIYLA HİÇ BİR SORUNUMUZ OLMADIĞINI BURADAN BİR KEZ DAHA İFADE ETMEK İSTİYORUZ"
 

 

Türk Bayrağı açan şahsın bölgeden uzaklaştırılması sonrası basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, emek meslek örgütü temsilcileri olarak Nusaybin'de olduklarını söyledi.

Bozgeyik şöyle konuştu,
"Geliş amacımızı daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. 9 Ekim'den bu yana yoğun çatışmaların, çatışmaların, savaşın yaşandığı bir süreç ile karşı karşıyayız. Bölge hakları, sınırda yaşayan haklarımız uzun süreden beri bu savaşların, çatışmaların artması ile yerlerinden, yurtlarından göç etmişlerdir. Yine kamusal hizmetler durma noktasına gelmiştir.  Yandaş Medya aracılığıyla yoğun bir algı ve manipülasyonla bölgede çeşitli söylem ve politikalar her geçen gün artırıldığı bir süreçteyiz. Bizler kamu emekçileri olarak özellikle başından beri savaş politikalarına karşı durduğumuzu, halkların bir arada, barış içerisinde yaşamaları gerektiğini ifade ediyoruz. O açıdan da ülkemizde de uzun süreden beri devam eden OHAL uygulamaları, yasaklar, anayasanın askıya alınması, temel hakların ortadan kaldırılması gibi birçok uygulama yapılmıştır. Özellikle 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinden sonra belediyeleri kaybeden AKP ve iktidar bloğu yine yeniden ülkede düşmanlaştırıcı, ayrıştırıcı, ırkçı söylemlerle emekçileri, halklarımızı karşı karşıya getiren politikaları uygulamaya sokmuştur.

 

Bizler Nusaybin'de, Mardin'de, Cizre'de, İstanbul'da, Ankara'da yaşayan emekçiler olarak, haklar olarak Suriye halkları ile Ortadoğu haklarıyla hiçbir sorunumuz olmadığını buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Hem Ortadoğunun demokratikleşmesi hem Suriye'de Emperyalist güçlerin işgal sürecine son vererek Suriye topraklarını terk etmesini ve Suriye halkının da kendi geleceklerini hazırlayacakları bir demokratik anayasa karar verebilmesini bir kez daha talep ediyoruz."
KESK Genel Başkanı Bozgeyik'in konuşmasından sonran KESK Dönem sözcüsü basın açıklaması metnini okudu. Açıklamalardan sonran Mardin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri KESK binası önünden ayrıldı.