EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 07 Aralık 2020 14:55 Haber Girişi : 07 Aralık 2020 14:57

'Nusaybin'de bir kadeşim var' projesi büyük ilgi görüyor

'Nusaybin'de bir kadeşim var' projesi büyük ilgi görüyor
Tarih Araştırmacısı ve Yazar Mehmet Dibaz tarafından sosyal medyada başlatılan #Nusaybindebirkardeşimvar projesi büyük ilgi görüyor.

Tarih Araştırmacısı ve Yazar Mehmet Dibaz tarafından sosyal medyada başlatılan #Nusaybindebirkardeşimvar projesi büyük ilgi görüyor.

 

Yazar ve Milletvekillerinden birçok tanınmış kişi twitter heşteke destek verirken kitap kampanyasının sürdüğü bildirildi.

 

Nusaybin Belediyesi resmi twitter hesabından yapılan "Kaymakam/Belediye Başkan V. Emrullah Temizkan, Girmeli Mahallesinde oturan ve Kitaplara Sevgisiyle Bilinen Üniversite Öğrencisi Nahide Badur ve ailesini ziyaret etti." paylaşımı sonrası Tarih Araştırmacısı ve Yazar Mehmet Dibaz, sosyal meday hesabından "Bu güzel kızımız ile Nusaybin programımızda tanıştık, kitap sevgisine hayran kaldık. Sonra değerli Zeynep Kantarcı güzel bir kampanya başlattı, ilk olarak da kendisi bir koli kitap yolladı. "Nusaybin'de bir kardeşim var" diyor ve desteğinizi bekliyoruz." paylaşımında bulundu.

 

Bu paylaşımdan sonra birçok sosyal medya kullanıcı bir birlerini etiketleyerek #Nusaybindebirkardeşimvar heştekine destek verdi.

 

- İLK DESTEK ŞANLIURFA VE SİVAS'TAN GELDİ

 

#Nusaybindebirkardeşimvar heştekine ve kitap kampanyasına il destek Şanlıurfa ve Sivas'tan geldi.

 

Bizim Haber Ajansı'nda (BİHA) yer alan haber şöyle,
"Nusaybin'de bir kardeşim var" sloganı ile başlatılan kitap kampanyasına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal destek vereceğini duyururken Gazeteci Cengiz Aksan'ın destek çağrısına da çok sayıda olumlu yanıt geliyor.

 

Şanlıurfa, komşu kent Mardin için harekete geçti.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde öğrenciler için kitap kampanyası başlatıldı. Kampanya sosyal medya üzerinden "Nusaybin'de bir kardeşim var" sloganı ile duyuruldu. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal "Bizde Şanlıurfamız adına #Nusaybindebirkardeşimvar diyor destek oluyoruz" diyerek kampanyaya desteğini duyurdu. Gazeteci ve Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Ankara Şube Başkanı Cengiz Aksan da "Bölgenin en büyük düşmanı cehalettir. Mardin Nusaybin'de güzel bir kampanya başlatılmış.

 

Ben destek olacağım. Siz de; #Nusaybindebirkardeşimvar diyorsanız desteğinizi bekleriz" sözleriyle hem desteğini açıkladı hem de destek çağrısında bulundu.

 

Kısa sürede kampanyaya çok sayıda destek gelirken hazırlanan kitaplar Nusaybin'e gönderilecek."