GÜNDEM Haber Girişi : 13 Nisan 2023 23:51

Nusaybin'de depremzedeler için iftar programı düzenlendi

Nusaybin'de depremzedeler için iftar programı düzenlendi
Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi iş birliğinde ilçede misafir edilen depremzede vatandaşlar için iftar programı düzenlendi.

Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi iş birliğinde ilçede misafir edilen depremzede vatandaşlar için iftar programı düzenlendi.

 

Hilltoown Düğün Salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan ramazan ayına hüzünle başladıklarını söyledi.

 

11 ilimizi doğrudan etkileyen ve yüz yılın felaketi olarak nitelendirilebilecek çok büyük deprem felaketini milletçe yaşadığımızı belirten Kayabaşı, şöyle konuştu;

 

"Ancak bizler çok güçlü bir milletiz, çok güçlü bir devlete sahibiz. Çok hızlı bir şekilde yaraları sarmak suretiyle depremden etkilenen vatandaşlarımızın hayatının normal dönmesi için yoğun bir çaba vermekteyiz. Bununla birlikte sadece deprem bölgelerimize değil deprem harici bölgelerde de depremden etkilenen vatandaşlarımıza ev sahipliğini yaparak onları misafir ederek yaralarını bir nebze olsun hafifletmek boynumuzun borcuydu.
Depremden etkilenen vatandaşlarımız da buradayken sizlerin huzurunda Nusaybinli vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten hem deprem bölgesine gönderdikleri yardımlar olsun sadece kaymakamlığımız ve belediyemiz koordinesinde vatandaşlarımızın destekleriyle 176 tır insani yardım deprem bölgelerine gönderildi. Yine bununla birlikte depremin ilk haftasında yaklaşık 5 bin 500 vatandaşımızı ilçemizde misafir ettik. Nusaybinli vatandaşlarımız evlerini açtı, gönüllerini açtı ve bizler de kaymakamlık ve belediye olarak bunun öncüsü olduk. Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak bizim için bir mutluluk oldu. Nusaybin, devlet - millet kaynaşması ile depremden etkilenen vatandaşlarımıza adeta bir yarenlik yaptı, yarenlik yapmaya devam ediyor. İnşallah yaraları hep beraber sarıyoruz."

 

Konuşmalardan sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ile eşi Nigar Karakuş Kayabaşı, depremzelerin masalarını tek tek dolaşarak hasbihal ettiler, talep ve önerilerini dinlediler.

 

İftar program da çocuklar da unutulmadı. Pamuklu şeker ikramı, Palyaço ve Hacivat - Karagöz eğlencesi sergilendi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı çocukların eğlencesine bir süre eşlik etti.