EĞİTİM Haber Girişi : 04 Temmuz 2022 12:07

Nusaybin'de Derece Kazanım Kursu açıldı

Nusaybin'de Derece Kazanım Kursu açıldı
Nusaybin'de yeni kurulan Derece Kazanım Özel Öğretim Kursu'nun açılışı yapıldı.

Nusaybin'de yeni kurulan Derece Kazanım Özel Öğretim Kursu'nun açılışı yapıldı.

 

Açılışa, Nusaybin Ticaret Odası Başkanı Mahsum Özmen,  Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel, Nusaybin Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Zeynel Tunçalan, ALİKA Derneği Başkanı Rıdvan ZAN, Okul Müdürleri, ilçede görev yapan çeşitli Özel Öğretim Kurum Müdür, öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Kurum Müdürü Serhat Özel, açılıştan sonra katılımcılara  kurumu tanıtarak kurum ile ilgili şu bilgilere yer verdi:

Öncelikle burada aramızda olan, olamayan bütün paydaşlarımız ve dostlarımız bizi onure etmiştir. Hepinize ayrı ayı yürekten teşekkür eder ve saygılarımı sunuyorum. Eğitim kurumumuzun Nusaybin’imize hayırlı olmasını diliyorum.

 

“Geleceğimizin birer teminatı olan her çocuk, bizim için önemlidir. Onların geleceği bize emanettir. Bu anlamda tek gayemiz, onları hayal ettikleri gelecekle buluşturmaktır. Bu anlamda öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmayı amaçlayarak çalışmalarımızı yürüttük. Bu çalışmalarımızın bazıları şunlardır:

 

Rehberlik 
Bir öğrenci için rehberlik, sınavlar için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu vesileyle “Her öğrenci başarır.” felsefesiyle ve koçluk sistemimizle akademik performanslarına göre her öğrenciye ayrı çalışma programları oluşturacağız.

 

Öğrencilerde oluşan “KAZANAMAM” sendromunu uzman Psikolog ve Rehberlikçilerimiz koordinesinde 20 yıllık tecrübemizle üstesinden geleceğiz.

 

Pandeminin çocuklarımızda yarattığı etkileri yine psikologumuz ve tecrübeli öğretmenlerimiz eşliğinde yaz kursumuz ve bireysel takviyelerle üstesinden geleceğiz.

 

“Mesleki Kariyer Günleri” çerçevesinde öğrencilerimizi Türkiye’de ve Nusaybin’de saygın, başarılı bilim insanıyla buluşturarak onları hak ettikleri geleceğe hazırlayacağız. 

 

Kullanacağımız Kaynaklar(Öğrencilere yıl içinde vereceğimiz yardımcı Kitaplar)

 

2022 2023 Eğitim Öğretim yılında Derece Kazanım Kursu olarak Nusaybin’de bir ilki gerçekleştiriyoruz: Öğrencilere 25 kitaptan oluşan 3 farklı kitap seti veriyoruz..

1.    Set: İşler Grubu: (9 kitap)
Her ders için birbirinden farklı Türkiye’nin en kaliteli ve öğrencilerin en çok tercih ettiği yayınlardan oluşan karma set veriyoruz(Çap, Bilgi Sarmal, Hız ve Renk, Yayın Denizi) 
2.    Set:  Miray Yayınları: 10 kitap
3.    Soru Kalesi: 6 kitap(Öğrencilerle beraber sınıfta çözülecektir.)
Kurs Binamız
Nusaybin’in en büyük modern kurs binasında öğrencilerimize ders vermenin gururunu yaşıyoruz.
Öğretmenlerimiz, Hepsi alanında uzman en az 15 yıllık öğretmen.
Deneme Sınavlarımız, Hepsi birbirinden farklı yayınlardan oluşan 40 adet deneme sınavı yapıyoruz.
Kütüphanemiz, Öğrencilerimiz; sene boyunca geniş, ferah ve lüks kütüphanede ders çalışabileceklerdir.  
Ders Çalışma Kamplarımız, Sömestir ve Yaz kamplarımız olacaktır
Veli Görüşmelerimiz, Öğrencilerimizin akademik gelişmeleriyle ilgili olarak bireysel ve sınıf bazlı veli görüşmelerimiz olacaktır. Bunun yanı sıra sene boyunca veli ziyaretler yaparak büyük bir ailenin en güzel örneğini sergileyeceğiz.

 

Buradan tekrar öğrencilerimize sesleniyorum: “Sınavlar DERECE ile kazanılır. DERECE’de olmak senin de hakkın çünkü sana DERECE yakışır.”