GÜNDEM Haber Girişi : 08 Nisan 2023 12:15

Nusaybin'de düzenlenen sıra dışı iftarda çocuklar doyasıya eğlendi

Nusaybin'de düzenlenen sıra dışı iftarda çocuklar doyasıya eğlendi

Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi tarafından Şehit yakınları, Gazi ve aileleri yetimler için düzenlenen iftar programında çocuklar doyasıya eğlendi.

 

Düğün Salonunda yapılan iftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra salondakilere hitap eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi dolayısıyla buruk bir ramazan geçirdiklerini söyledi.

 

Kayabaşı konuşmasında; "Şehit ailelerimiz, kıymetli gazilerimiz ve kıymetli aileleri ile Aziz Nusaybinli hemşehrilerimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. Bugün çok kıymetli aziz şehitlerimizin kıymetli emanetleri ile gazilerimizin ve onların kıymetli aileleri ile birlikteyiz. Ve yine aynı zamanda yetim ve öksüz kardeşlerimizle birlikte bu manevi ayda hep birlikte orucumuzu açıyoruz. Tabi Ramazanımız bu yıl bir sönük ve buruk geçiyor. Milletçe çok ağır bir imtihandan geçiyoruz. 11 ilimizi kapsayan deprem felaketi ile hepimiz yüz yüze kaldık. Ancak şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki aziz Nusaybinli hemşehrilerimiz deprem bölgelerine öylesine yüksek öylesine büyük katkılar sundular, yardım gönderdiler ki gerçekten Nusaybin Kaymakamı olarak Nusaybin'e hizmet etmekten bir kez daha gurur duydum. Yine aynı şekilde depremzede ailelerimizi burada, Nusaybin'de bedelsiz bir şekilde kira almadan misafir ederek tüm Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir davranışta bulundular. Allah Nusaybinli hemşehrilerimizden razı olsun. Bugün çok önemli bir amaç için buradayız. Bizler yetim bir Peygamberin ümmeti olarak öksüzlerimizi, yetimlerimizi asla unutmuyoruz, asla yalnız bırakmıyoruz. Devlet olarak her daim başta şehit ailelerimiz olmak üzere gazilerimizin ve nerede bir mazlum varsa devlet olarak onların yanında olduğumuzu, hizmetinde olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, iftar organizasyonuna katılan misafirlere teşekkür etti.

 

Yapılan iftardan sonra çocuklar şehit ve gazi çocukları ile yetimler için eski ramazanları andıran eğlenceler düzenlendi. Çocuklara pamuklu şeker ikram edilirken, palyaço, boyama ve Hacivat - Karagöz oyunları sergilendi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ile eşi Nigar Karakuş Kayabaşı hanımefendi çocukların eğlencesine ortak oldu.

 

İftar Programına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, eşi Nigar Karakuş Kayabaşı, Garnizon Komutanı Piyade Bnb. Fatih Dağhan Koçak, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Bnb. Mesut Aydoğdu, Müftü Hasan Yeşildal, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, MHP İlçe Başkanı Halil Yakşi ve MHP Mardin Milletvekili Adayı Bedrettin Aslan katıldı.