GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2019 14:37

Nusaybin'de Gaziler Günü kutlandı

Nusaybin'de Gaziler Günü kutlandı
Gaziler Gününün 98. yıl dönümü nedeniyle Nusaybin'de tören düzenlendi.
Nusaybin'de Gaziler Günü kutlandı

Gaziler Gününün 98. yıl dönümü nedeniyle Nusaybin'de tören düzenlendi.

 

Cumhuriyet Meydanında yapılan tören, Nusaybin Kaymakamına vekâleten Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam ve iki Gazinin Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, 2. Hudut Taburu Org. Kenan Dalbaşar Kışlasında görevli P. Teğmen Ahmet Tolga Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Konuşmasına, "Bugün milli mücadele sonrasında kazanılan Büyük Zafer'in mimarı Ulu Önder Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik ve gazilik unvanını verilmesinin 98. yıl dönümüdür" sözleriyle başlayan Teğmen Yılmaz,  "Onurlu bir savaşın sonucunda kazanılan Sakarya Zaferi'nin ardından Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilmesi Türk ulusunun onun kişiliğinde tüm şehitlerine ve gazilerini duyduğu saygının bir ifadesidir" dedi.

 

Teğmen Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Bugün ülkemizin bağımsızlığı Türk vatanının bölünmez bütünlüğü milli birlik ve beraberliğimiz uğruna canlarını vatan için seve seve feda etmeyi göze almış Yemen'den Kore'ye dünyanın dört bir köşesinde yavru vatan Kıbrıs'ta ve iç güvenlik harekâtında savaşarak gazilik onuruna erişen vefakar ve fedakar gazilerimizin bu mutlu gününü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Gazilerimiz, ulus olma bilincinizi oluşturan temel değerlerin ve ulus olarak sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli halkalarından birini oluşturmaktadır. Gazilerin baş tacı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür."

 

Konuşmalardan sonra Kaymakam Çam ve Garnizon Komutanı P. Bnb. İlkay Katı, tören alanında bulunan gazileri tebrik etti.