GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2022 11:33

Nusaybin’de Gaziler Günü kutlandı

Nusaybin’de Gaziler Günü kutlandı
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Nusaybin’de çelenk sunma programı düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Nusaybin’de çelenk sunma programı düzenlendi.

 

Çelenk töreninde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ile Nusaybin Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İbrahim Dilmen'in Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başladı.

 

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Piyade Teğmen Erdi Keşan Günün Anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Keşanlı konuşmasında: “Bugün milli mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin mimarı Ulu Önder Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Mareşallik ve Gazilik unvanının verilmesinin 101'inci yıldönümü olduğunu hatırlatan Keşan, “Onurlu bir savaşın sonucunda kazanılan Sakarya zaferinin ardından Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilmesi, Türk ulusunun o'nun kişiliğinde tüm şehitlerine ve gazilerine duyduğu saygının bir ifadesidir. 

 

Bugün, ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimiz uğruna canlarını vatan için seve seve feda etmeyi göze almış, Yemen'den Kore'ye dünyanın dört bir köşesinde, yavru vatan Kıbrıs'ta ve iç güvenlik harekâtında savaşarak gazilik onuruna erişen vefakâr ve fedakâr Türk askerinin, gazilerimizin bu mutlu gününü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

 

Değerli gazilerimiz, Türk silahlı kuvvetleri ve yüce Türk milletinin bir mensubu olarak sizi temin ederim ki; dün sizlerin yaptığı gibi bugün de bizler aynı inançla bu aziz vatanın birlik ve bölünmezliğine, milli değerlerine yapılan saldırılara karşı, icabında her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizler, sizlerin bıraktığı zafer meşalesini daha da yükseklere taşıyacak ve verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Çelenk sunma programı bitiminde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, törene katılan Nusaybinli Gazilerle bir araya geldi.