GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mayıs 2022 18:42

Nusaybin’de Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

Nusaybin’de Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıl Dönümü Kutlamaları çerçevesinde Nusaybin’de kutlama programı düzenlendi.
Nusaybin’de Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıl Dönümü Kutlamaları çerçevesinde Nusaybin’de kutlama programı düzenlendi.

 

Atatürk Spor Salonunda yapılan kutlamalar, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
   

Bugün 19 Mayıs 1919’da İstanbul’un işgali üzerine yola çıkan ve zorlu bir yolculuktan sonra Anadolu’ya ayak basan Mustafa Kemal Atatürk'ün özgürlük, umut ve güven tohumlarını ekişinin 103. yıl dönümünü kutladıklarını belirten Tekin, “Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi.

 

 

Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü,
“19 Mayıs Gençlik; Gençlik ise gelecek demektir. Türk genci; Türk istiklalinin ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugünün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.
Sizler; yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar" diyor Atatürk. 

Ulu Önder Atatürk, en büyük eserim dediği Cumhuriyet'i demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine Cumhuriyet'e sahip çıkacak, O'nun gösterdiği hedef olan çağdaş, uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. 

Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi, ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına başta Türk Gençliği olmak üzere Türk Milleti fırsat vermeyecektir. 
Gençlik ve Spor Bayramımız sadece bir günde değil, 19 Mayıs'ı da içine alan 15-21 Mayıs Gençlik Haftası boyunca, anma ve kutlama etkinliklerimizle gerçekleştirilmektedir. Biz bu haftayı yılın en genç haftası ilan ettik. 
Bu anlamda ilçemizde Gençlik Haftasında Gençlik ve Spor Yürüyüşü ve Gençlik koşusu düzenleyerek gençlerimize 19 Mayıs ruhunu aşılamaya çalıştık. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak bu 19 Mayıs ruhunu tüm yıla yayarak bu kapsamda yıl içerisinde Amatör spor haftası etkinlikleri, Masa tenisi, Satranç, Voleybol Turnuvası, Plaj voleybolu, Sokak basketbolu ve ulusal medyada ses getiren Rafting Gençler Grup Müsabakaları, gibi etkinlikler düzenleyerek gençlerimizin spor dolu bir yıl geçirmelerini sağlamış bulunmaktayız. 
İlçemizde yapılan bunca etkinliğin gerçekleşmesinde bize maddi manevi katkı sağlayan ve en büyük destekçimiz olan ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Ercan Kayabaşı’na huzurunuzda teşekkürlerimi arz ederim.
Gençlik için her zaman büyük bir önder olan ve bu günü gençlere armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd eder, tüm gençlerimizin bayramını kutlarım.” 

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ve gençlik oyunları sergilendi.

 

Kutlamalar, hafta boyunca yapılan etkinliklerde dereceye girenlere, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Hakan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Kahraman Gürbüz, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç, Baro Temsilcisi Mesut Tahiroğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel tarafından madalya, kupa ve çeşitli ödüllerin verilmesiyle sona erdi.