Nusaybin'de Hastane bahçesinde Hatıra Ormanı oluşturuldu

Açıklama

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesinde 'Bir Dünya Kadın Hatıra Ormanı' oluşturuldu.

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman ile Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar'ın eşi Şerife Balıkçılar öncülüğünde oluşturulan Hatıra Ormanında fidan dikildi.

 

Etkinliğe katılarak kadın ve çocuklarla birlikte fidan diken Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman, "Bir Dünya Kadın" sloganıyla Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan geniş alanda 600 fidan toprakla buluşturuldu. 

Ağaç dikimi sonrası Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla "Bir Dünya Kadın" adıyla Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesinde hatıra ormanı oluşturduklarını bildiren Yaman, "Kadınlarımızla beraber bu alanda bir hatıra ormanı oluşturmak istiyoruz. Gördüğünüz gibi kadınlarımız çocuklarıyla birlikte bu programa eşlik ettiler. Biz de onlarla beraber bu alanı ağaçlandırdık. Mardinli kadınlarla birlikte çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Onların her alanda ön planda olmalarını arzu ediyoruz. Mardin elbette bir kadın dostu şehirdir. Kadınlarımıza yönelik yapılan çalışmalarla bunu her alanda gösteriyoruz. Kadınlarımız Mardin’de yaşamaktan memnun çünkü devletin kurumlar her zaman kadınların yanında ve onlara desteklerini her alanda sunuyor. Kadınların mutlu olduğu bir şehir her zaman mutlu olan bir şehirdir. Bunu sağlamak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu farkındalığı her alanda oluşturmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

'Bir Dünya Kadın Hatıra Ormanı' etkinliğine Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman ile birlikte Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar'ın eşi Şerife Balıkçılar, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Uzm Dr. Mehtap Bingül, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz’ın eşi Fadime Yıldırmaz, Emniyet Müdürü Murat Sönmez’in eşi Aybala Sönmez, Aile Destek Merkezi Sorumluları ve kadınlar katıldı.

seo
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.