POLİTİKA Haber Girişi : 21 Nisan 2017 13:29

Nusaybin’de HDP ve DBP’den esnafa ‘Halkoylaması’ ziyareti

Nusaybin’de HDP ve DBP’den esnafa ‘Halkoylaması’ ziyareti
HDP ve DBP Nusaybin ilçe teşkilatları, Halkoylaması sonuçları nedeniyle esnafı ziyarete ederek teşekkür etti.
Nusaybinim Haber Servisi
HDP ve DBP Nusaybin ilçe teşkilatları, Halkoylaması sonuçları nedeniyle esnafı ziyarete ederek teşekkür etti.
HDP ve DBP Nusaybin ilçe yönetim kurulu üyeleri ile yöneticileri,  ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti.  Ziyarette açıklama yapan HDP DBP yöneticileri, Halkoylamasında yüksek oranda ‘Hayır’ çıkmasından Nusaybin esnafına teşekkür etti.
‘Hayır’ Bloku olarak HDP ile DBP’nin halkoylaması boyunca ‘Evet’ bloğuyla eşit şartlarda yarışmadıklarını ileri süren HDP ve DBP ilçe yöneticileri: “Partimiz seçim çalışması kapsamında zor şartlarda büyük bir baskı altında adeta zorlayarak çalışmalarını tamamladı. YSK tarafından yapılan kura sonucu 12 tane sandık başkanlarımızın görevleri iptal edilmiş, birçok sandık görevlisi kaygıdan dolayı sandık başlarına gidememiştir. Bazı seçim propaganda çalışmalarımız iptal edildi. Çarşıda bir günlüğüne stant açmamıza bile tahammül edememişlerdir” denildi.
Olağanüstü hal nedeniyle seçim sonuçlarının olumsuz etkilendiğini ifade eden HDP ve DBP heyeti: “Kırsal alanlardaki onlara varan köylerde seçmen taşıma usulü ile seçime gidilmiş, okul kapılarında güvenlik güçlerinin adeta sorgulama tarzındaki kimlik kontrolleri yapıp halkın üzerinde korku psikolojisi yaratmış, halkın sandık başına gitmesi noktasında kaygılandırmıştır. ‘Evet’ cephesinin devletin bütün imkânlarını kullanarak bütün resmî kurum ve bazı STK’ların da birleşerek belediye hizmet vaatlerini kullanarak halkımızla yarışmışlardır. Halkımız bütün bu olumsuzluklara rağmen partisine, ilçesine, halkımızın umutlarına, değerlerine bir kez daha sahip çıkmıştır. Kayyum politikasına hayır, savaşa, ülkede akan kana, buzdolabına alınan barış müzakeresine, zulme, Milletvekillerinin zindanlarda tutuklanmalarına, Parti yöneticilerinin tutuklanmasına ‘Hayır’ demiştir. Halkımız doğru tercihini beyan etmiştir” ifadeleri kullanıldı.
HDP ve DBP yöneticileri, esnafa ve vatandaşlara teşekkür ettiklerini dile getirdi.