SPOR Haber Girişi : 23 Temmuz 2022 18:17

Nusaybin'de ilk defa iller arası Wushu Kung Fu Şampiyonası yapıldı

Nusaybin'de ilk defa iller arası Wushu Kung Fu Şampiyonası yapıldı
Nusaybin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, TWF ve Mardin İl Spor Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen "Dünyanın İlk Üniversitesi Nisibis Akademi İller Arası Nusaybin Wushu Kung Fu Şampiyonası" başladı.
Nusaybin'de ilk defa iller arası Wushu Kung Fu Şampiyonası yapıldı

Nusaybin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu (TWF) ve Mardin İl Spor Müdürlüğü organizasyonunda Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen "Dünyanın İlk Üniversitesi Nisibis Akademi İller Arası Nusaybin Wushu Kung Fu Şampiyonası" başladı.

 

Atatürk Spor Salonunda düzenlenen şampiyona İstanbul, Diyarbakır, Batman, Hakkâri, Hatay, Kars, Siirt, Kahramanmaraş, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Bitlis ve Malatya illerinden gelen 375 sporcunun geçişleriyle başladı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Nusaybin'in geçmişteki kötü algısını kırmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Nusaybin deyince akla maalesef kan, gözyaşı, terör ve acının oluşturduğu algının bugün yerini sporda, kültürde, eğitimde birçok alanda çok ciddi atılımlara dönüştüğünü kaydeden Kayabaşı, "Adını güzel etkinliklerle duyurmaya çalışan, örnek bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyoruz. Ülkemizin 14 ilinden 375 sporcumuzu, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı Nusaybin'de ağırlamaktan onu duyuyoruz. Nusaybin'den bu hususu vurgulamak istiyoruz. Bölgemizin yavruları, çocukları bizim için kıymetlidir. Allah'ın izniyle Nusaybin'in kuzularını, bölgemizin kuzularını dağdaki çakallara yem etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Dünyanın İlk Üniversitesi Nisibis Akademi İller Arası Nusaybin Wushu Kung Fu Şampiyonası Nusaybin'de sporun doruklarını yaşadıklarını ifade eden Kayabaşı, "En büyük hedefimiz Nusaybin'i sporun merkezi yapmak, sporun kalbi haline getirmektir. İstanbul'dan Şırnak'a, Gaziantep'ten Kahramanmaraş'a ismini zikredemediğimiz birçok ilden sporcularımızı ağırlıyoruz, çok mutluyuz, çok gururluyuz. İnşallah ilerleyen süreçlerde bu ve benzeri etkinliklerle gençlerimizle buluşacağız. Nusaybin'imizi Türkiye'ye en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

 

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ise yaptığı konuşmasında ise Sporu tabana yayma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Mardin'i spor şehir yapmak için çalışmaları olduğunu kaydeden Birlik, "Nusaybin ilçemizde son iki üç aydır yapılan ikinci büyük faaliyettir. Güzel müsabakalara tanık olduk. Amacımız burada çocuklarımızı bir araya getirerek kaynaşmayı artırmak, ilimizin, ilçemizin tarihi diğer ilçelerden gelen gençlere tanıtmaktır. Bu doğrultuda emek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Tekin ve TWF Mardin İl Temsilcisi Mahmut Turgut da birer selamlama ve teşekkür konuşması yaptılar.

 

Açılış seremonisi ve konuşmalardan sonra Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonları tarafından çeşitli gösteriler düzenlendikten sonra Minik, Yıldız, Genç, Büyükler Kadın - Erkekler maçları başladı.