GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mayıs 2022 10:42

Nusaybin'de kaldırıma bırakılan hafriyata kaymakam bizzat müdahale etti

Nusaybin'de kaldırıma bırakılan hafriyata  kaymakam bizzat müdahale etti
Nusaybin'de bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı kaldırıma bırakılan hafriyata bizzat İlçenin Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı müdahale etti. Belediye ekipleri olayla ilgili yasal işlem başlatırken kaldırım kısa sürede temizlendi.

Nusaybin'de bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı kaldırıma bırakılan hafriyata bizzat İlçenin Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı müdahale etti. Belediye ekipleri olayla ilgili yasal işlem başlatırken kaldırım kısa sürede temizlendi.

 

Gece saatlerinde bir sosyal medya kullanıcısı Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı'nı etiketleyerek "BURASI MARDİN/ NUSAYBİN/ MARDİNYOLU CADDESİ ŞEHR-İ MED KAVŞAĞI İNŞAAT İÇİN KAZILAN TOPRAK İNSANLARIN YÜRÜDÜĞÜ KALDIRIMA DÖKÜLMÜŞ" şeklinde bir twit attı. Sosyal medya kullanıcısına anında cevap veren Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı "Bilgi için teşekkür ederim ilgileniyorum" ifadelerini kullandı.

 

Nusaybin Belediyesinde ilgili birimlerine talimat veren Kayabaşı, hafriyatı döken kişiler hakkında yasal işlem başlatılması ve biran önce kaldırımların temizlenmesini istedi.

 

Bu sırada Kaymakam Kayabaşı da sosyal medyada hesabından paylaşım yaparak "Yazıklar olsun! Kentimizin temizliği ve güzelliği için gece gündüz çalışıyoruz ancak kendini bilmez sorumsuz kişilerce yapılan bu çevre kirliliği kentimize gölge düşürüyor. Kaldırımımızı bu hale getirenlerin en ağır şekilde cezalandırılacağından hemşehrilerimiz emin olsun" şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

Daha sonra ikinci bir paylaşım yapan Kayabaşı, "Belediye ekiplerimizce an itibariyle alan temizlendi. Çevreyi tahrip eden firma hakkında tutanaklar tutuldu yasal işlem başlatıldı. Mevzuat çerçevesinde en ağır cezayı uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

 

Gece boyunca çalışmaları bizzat takip eden Kaymakam Kayabaşı, vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi. Nusaybinli hemşehrilerimizin çevrelerinde olup biten her şeyi kendisi, kaymakamlık veya belediye sosyal medyası aracılığıyla kendilerine anında iletilmesini isteyen Kayabaşı, bu sayede kendilerinin de vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyeti oluşmadan müdahale edebileceklerini kaydetti.

 

İnşaat yapan kişi veya firmaların da bu konuda daha duyarlı olmasını isteyen Kayabaşı, belirlenen alanlar dışında gelişi güzel hafriyat dökenler hakkında en ağır cezai işlemlerin yapılacağını söyledi.