GÜNDEM Haber Girişi : 04 Mayıs 2020 13:56

Nusaybin’de Kovid-19'dan vefat ve vaka sayıları artıyor

Nusaybin’de Kovid-19'dan vefat ve vaka sayıları artıyor
Çin’in Wuhan kentinden başlayıp tüm dünyayı hapseden koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Nusaybin’de hayatını kaybeden ve hastalığa yakalananların sayısı her geçen gün artıyor.

Çin’in Wuhan kentinden başlayıp tüm dünyayı hapseden koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Nusaybin’de hayatını kaybeden ve hastalığa yakalananların sayısı her geçen gün artıyor.

 

Hastalığın başladığı günden bu yana Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının uyguladığı tedbir ve önlemler sıkı şekilde devam ederken Nusaybin’de vatandaşların büyük rehavet yaşadıkları gözleniyor. 

 

Şuna kadar 8 kişinin Kovid-19’dan vefat ettiği 50’den fazla vatandaşın hastalığa yakalandığı ilçede 3 kırsal mahalle ve şehir merkezinde çok sayıda evde karantina uygulanıyor.

 

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan birçok Nusaybinli, Kovid-19’dan vefat ederken sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı günlerde ilçe merkezinde vatandaşların yoğunluğu hastalığa davetiye çıkarıyor.

 

Kovid-19 hastalığının ülkemizde görüldüğü ilk zamanla birlikte Mardin ve Nusaybin’de de vaka sayısına rastlanırken tüm hasta ve ölümlere rağmen Nusaybinlilerin çarşı merkezinde hastalığı yeterli derecede kale almadıkları gözleniyor.

 

-KIRSAL MAHALLELERDE NÜFUS İKİ – ÜÇ KATINA ÇIKTI
Kovid-19 nedeniyle Nusaybin’e bağlı Girmeli, Duruca ve Tepeüstü kırsal mahalleleri 14 günlük karantinaya alınırken Akarsu Bölgesine de giriş çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor. 

 

Hastalığın ortaya çıkmasıyla birlikte İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerden Nusaybin’e gelen vatandaşların, kendilerini korumak, evlerinde kalmak ve ziyaretleri kısıtlamak yerine tatil havasında gezmeleri hastalığın yayılmasına büyük etken oldu. Hastalığın ortaya çıkmasıyla birlikte büyükşehirlerden Nusaybin’e yapılan göç nedeniyle bazı kırsal mahallelerde nüfusun, mevcudun iki – üç katına çıktığı ileri sürülüyor.

 

-İLÇE MERKEZİNDE BİRÇOK EV KARANTİNADA
Bu arada ilçe merkezinde görülen vaka ve vefat edenlerin olması nedeniyle birçok ev karantinada bulunuyor. Polis ekipleri karantinaya alınanların evlerinden dışarı çıkmamaları için bina ve site önlerinde düzenli olarak devriye atarken karantinadakilerin dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

 

-3 MAYIS İTİBARİYLE TÜRKİYE’DE SON DURUM
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Kovid-19 hastalığına bağlı olarak 3 Mayıs 2020 tarihi itibariyle Türkiye’de yapılan test sayısı 1 milyon 135 bin 367 oldu. Toplam vaka sayısı 126 bin 045 olarak açıklanırken 3 bin 397 kişi ise hayatını kaybetti. Türkiye’de toplam iyileşen hasta sayısı ise şuana kadar 63 bin 151’e ulaştı.