SAĞLIK Haber Girişi : 10 Ağustos 2021 11:45

Nusaybin'de Kovid-19 olanların aşısız veya aşısını tamamlamayanlar olduğu ortaya çıktı

Nusaybin'de Kovid-19 olanların aşısız veya aşısını tamamlamayanlar olduğu ortaya çıktı
Nusaybin’de son günlerde yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) vaka sayılarının artması üzerine gözler İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesine çevrildi.

Nusaybin’de son günlerde yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) vaka sayılarının artması üzerine gözler İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesine çevrildi. Devlet Hastanesi tarafından sosyal medya sayfasından konuya ilişkin bir bilgilendirme paylaşıldı.

 

Hastane açıklamasında, Nusaybin Devlet Hastanesinde Kovid tanısı konulan hastaların yüzde 91,7’sinin aşı olmadığı veya aşılarını tamamladığı bilgisini paylaştı. Bu verilerin ‘aşı olanlar daha çok Kovid-19’e yakalanıyor’ söylemini geçersiz kıldığı kaydedilen açıklamada, vatandaşlardan biran önce aşı olmaları istendi.

 

Nusaybin Devlet Hastanesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde,
“Şuan Covid tanısı almış tüm hastalarımızın % 91,7'si, aşısız veya aşısını tamamlamamış kişilerden oluşmaktadır. Bu da demektir ki, söylentiler tamamen gerçek dışı ve aşı etki bir koruma biçimi olduğunu gösteriyor. Vatandaşlarımızın, mülki amirler, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve idari amirler ile görüşüp aşılanmaya davet etmeye devam edelim. Pandemiden başka çıkış yok.”