GÜNDEM Haber Girişi : 09 Nisan 2020 13:38

Nusaybin'de Kovid-19 vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

Nusaybin'de Kovid-19 vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor
Kovit-19 tedbirlerine yeteri derecede uymayan Nusaybin'de vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Kovit-19) nedeniyle tedbirlere yeteri derecede uymayan Nusaybin'de vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

 

Sağlık Bilim Kurulu'nun önerisi sonrası alınan tedbirler ülke geneli uygulanırken İlçemizde vatandaşların bu tedbir ve önlemlere yeteri derece riayet etmediği gözlendi.

 

İlçe merkezindeki iş yerlerin büyük bölümünün kapalı olmasına rağmen çarşı merkezinde yaşanan yoğunluk hastalığa davetiye çıkarıyor.

 

- 1 HAFTADA 4 KİŞİ KOVİD-19'DAN HAYATINI KAYBETTİ
Hasta mahremiyeti nedeniyle Nusaybin'de Kovid-19'a yakalanan hasta veya hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri kamuoyuyla paylaşılmazken hayatını kaybedenlerin isimleri ancak ailelerinin izniyle paylaşılıyor.

 

Bir hafta içerisinde Kovid-19 tanısı pozitif çıktıktan sonra hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e çıktı.

 

Nusaybin'de 10'dan fazla pozitifli hastanın tedavisi sürerken bunlara bağlı birçok ev karantinada bulunuyor.

 

-KÖYLERE DIŞARDAN GELENLER HİÇ BİR ÖNLEM ALMIYOR İDDİASI
Bu arada koronavirüs önlem ve tedbirleri sonrası büyükşehirlerde yaşayan Nusaybinlilerin büyük bölümü ilçeye geri döndü.

 

Ancak karantinada kalmak yerine tatile gelmiş havasında, kaldıkları kırsal mahalle veya ilçe merkezinde dolaşan bu şahısların hiç bir önlem almadıkları bildiriliyor.

 

Bazı kırsal mahallelerde (köy) büyükşehirlerden gelenler nedeniyle nüfusun iki üç kat arttığı ifade ediliyor.

 

Koronavirüs için önlem almayan ve sosyal mesafe ile evden çıkmayın çağrılarına uymayan vatandaşlar nedeniyle Nusaybin’de vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.