GÜNDEM Haber Girişi : 27 Aralık 2021 16:43

Nusaybin’de marketlerde fahiş fiyat denetimi yapıldı

Nusaybin’de marketlerde fahiş fiyat denetimi yapıldı
Nusaybin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, stokçuluğun ve fahiş fiyat artışının önüne geçmek için bakkal, toptancı ve marketlere denetimler gerçekleştirdi.

Nusaybin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, stokçuluğun ve fahiş fiyat artışının önüne geçmek için bakkal, toptancı ve marketlere denetimler gerçekleştirdi.

 

Döviz kurlarındaki düşüşe rağmen fiyat etiketlerini güncellemeyen market ve mağazalar vatandaşların şikâyetlerine konu olmayı sürdürüyor. 81 ilde denetime başlayan ekipler, mallarını fahiş fiyatlarla satanları teker teker tespit ederek ‘Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na bildiriyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası hareke geçen ilgili kurum ve kuruluşlar Pazartesi Günü itibariyle ülke geneli denetimlere başladı.

 

Nusaybin’de de Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı’nın talimatıyla Belediyeye bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyat artışının ve stokçuluğun önüne geçmek amacıyla ilçe genelindeki bakkal, toptancı, market ve market zincirlerine yönelik denetimler yaptı.

 

Fahiş fiyat, etiket ile kasa uyumsuzluğu, stok ve benzeri konularda denetimleri yapan ekipler, ürün fiyatlarını değiştirme tarihlerini kontrol etti.

 

Marketlerde stok denetimi de yapan zabıta ekipleri, raflarda bulunan ancak üzerinde fiyat etiketi kullanmayan marketleri de uyardı.

 

-“Kaymakam Kayabaşı, “Vatandaşlarımızın yanında olacağız”
Zabıta Müdürlüğünün denetimleri hakkında açıklama yapan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Zabıta Müdürlüğüne verdiği talimat gereği denetimlerin aralıksız bir şekilde süreceğini belirtti.

 

Kayabaşı, “Döviz kuru yükselirken jet hızıyla fiyat güncelleyenler, Türk Lirasının döviz kuru karşısında değer kazanmasını ağırdan alıyor. Fiyatları düşürmek için aynı refleksi göstermiyorlar. Biz bu konuda vatandaşlarımızın yanında olacağız. Zabıta Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımız bu konuda duyarlı olacaklar. Bu konuda vatandaşlarımız da denetleyici olabilir, gördükleri sorunları Zabıt Müdürlüğümüze iletebilirler. Yüksek ve fahiş fiyat ile raf ve kasa arasındaki fiyat farklarına çok dikkat edeceğiz. Bu durumun önüne geçmek için Zabıta Müdürlüğümü denetimlerini sürdürecektir. Fiyatlar normale dönünceye kadar denetimlerimiz devam edecektir” dedi.