GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 11 Aralık 2020 17:06 Haber Girişi : 11 Aralık 2020 17:08

Nusaybin'de numarataj çalışmaları başladı

Nusaybin'de numarataj çalışmaları başladı
Nusaybin Belediyesine bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Birimi tarafından ilçe genelinde yeni numaralandırma çalışmaları başladı.

Nusaybin Belediyesine bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Birimi tarafından ilçe genelinde yeni numaralandırma çalışmaları başladı.

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Birimi tarafından sağlıklı bir kent adres envanteri oluşturulması ve kentleşmenin takibinin sağlanabilmesi için ilçe genelinde cadde, sokak ve ev adreslerine numaralandırma çalışmaları yapılıyor.

 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında ilçemiz genelinde yapılan entegrasyon çalışmaları ile adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelik dahilinde tüm adreslerin güncellemesi yapıldı.

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Birimi tarafından yürütülen çalışma sayesinde tüm cadde, sokak ve adresler numaralandırılarak, elde edilen veriler Mekansal Adres Kayıt Sistemine işlenmektedir. İlk etapta ilçe merkezinde 15 mahallede binalar, sokak, cadde ve bulvarlar tek tek tespit edilerek, adres numaralandırma çalışmaları yapılmaya başlandı. Daha sonra numaralandırılan adresler Mekansal Kayıt Sistemi üzerinden adres güncellemeleri yapılıyor.

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Hızlı ve doğru hizmet üretilecek, zaman, emek ve kaynak kaybının önüne geçilecektir. Adrese dayalı tespit ve numaralama ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ile yazışma ve koordinasyonun sağlanması kolaylaşacaktır. Eksik ve hatalı olan adres bilgileri Adres Kayıt Sistemi üzerinden düzeltilmektedir.” Vatandaşların da adres belirten tabela ve numara levhalarını korumalarının önem arz ettiği belirtildi.