EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 31 Aralık 2020 11:21 Haber Girişi : 31 Aralık 2020 11:22

Nusaybin’de Online Kariyer Günleri Seminerleri

Nusaybin’de Online Kariyer Günleri Seminerleri
Nusaybin Emire Gözü Anadolu Lisesi, Online olarak Kariyer Günleri düzenliyor.

Online Kariyer Günleri adıyla her hafta bir seminer düzenleyen Nusaybin Emire Gözü Anadolu Lisesi geçtiğimiz hafta Nusaybinli ödüllü belgesel film yönetmeni Halil Aygün’ü konuk etmiş ve öğrencilerle güzel bir sohbet gerçekleştirmişti. Bu hafta ise seminerin iki önemli konuğu olacak.
       

Nusaybin Emire Gözü Anadolu Lisesi bu hafta düzenlediği seminerle Nusaybinli başarılı bilim insanı moleküler biyolog Berfin Dağ’ı öğrenciler ile buluşturdu. İnternet üzerinden gerçekleşen sohbete öğrencilerin ilgisi büyük oldu. 
     

Sohbetin sürpriz ismi ise eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı oldu. Nabi Avcı katıldığı seminerde öğrencilere kitap tavsiyesinde bulunurken Berfin Dağ'ı da başarılardan dolayı tebrik etti. 
     

 Bir saatten fazla süren sohbette Berfin Dağ, öğrencilerin sorularını içtenlikle cevapladı. Onları gelecek konusunda yüreklendiren Berfin Dağ "hayal etmenin ve kendine inanmanın" önemini vurguladı. Bu başarılı yolda karşılaştığı zorlukları ve zorluklarla nasıl başa çıktığını anlatan başarılı biyolog öğrencilere cesaretiyle örnek oldu. Küçük bir ilçeden çıkıp dünyaya açılan Berfin Dağ'ın hayatı bütün öğrencilere ilham olacak gibi görünüyor. 

Amaçlarının pandemi sürecinin öğrencilerin motivasyonu üzerindeki olumsuz etkisini en aza indirmek, öğrencilerin ufkunu genişletmek ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak olduğunu ifade eden okul müdürü Hamza Akan bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.