GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 25 Haziran 2020 16:21 Haber Girişi : 25 Haziran 2020 16:22

Nusaybin'de parklar ve 4 cami 14 gün kapatıldı

Nusaybin'de parklar ve 4 cami 14 gün kapatıldı
Nusaybin İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilçedeki tüm parklar ve Abdulkadir Paşa ile Fırat Mahallelerindeki camilerin 14 gün boyunca kapatıldı.

Arif Altunkaynak / Nusaybinim.com

Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar Başkanlığında toplanan ilçe Hıfzıssıhha Kurulu,  Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallesindeki artan ve kaynağı tespit edilmeyen vakalar nedeniyle yeni tedbirler alınması uygun görüldüğü bildirildi.

Nusaybin İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan 37'inci karar gereği, yeni tip koronavirüs (Kovit-19) alınan tedbirler kamuoyuyla paylaşıldı.
İlçe Müftülüğü ve Mahalle muhtarlarına gönderilen kurul kararlarında, Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallesindeki artan ve kaynağı tespit edilmeyen vakalar nedeniyle yeni tedbirler alınması uygun görüldüğü açıklandı.
Tedbirler kapsamında ilçedeki tüm parkların 24 Haziran tarihinden itibaren 14 gün boyunca şeritlerle kullanıma kapatılması ve parkların aydınlatma lambalarının kapalı tutulması kararı alındığı kaydedilirken, Fırat ve Abdulkadir Paşa Mahallelerinde bulunan Toki Molla Osman, Toki Seyit Feyzullah Cindioğlu, Hacı Nuri Dilmen ve Seyyitler Camilerinin 24 Haziran tarihinden itibaren 14 gün boyunca kapatıldığı ifade edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu alınan diğer kararlar şöyle,
"İlçemizde bulunan cafe, restoran, çay bahçelerinin ve toplu oturma yerlerinin kolluk kuvvet ekipleri tarafından sıkı bir şekilde denetlenmesi, Taziyelerin toplu mevlit gibi durumların muhtarlar tarafından gerekli mercilere bildirilmesi, Fırat ve Abdulkadir Paşa Mahallesinde giriş-çıkışların sıkı bir şekilde denetlenmesi, toplu gezmenin toplanmanın tamamen yasaklanması, gerekli uyarı anonslarının yapılması ve tedbirlerin azami seviyede alınması, Her muhtarın kendi mahallesinde maske kullanımı konusunda bilgilendirmeler yapması, Fırat Mahallesi, Abdulkadir Paşa Mahallesi ve çarşıdan başlamak üzere bir polis, bir zabıta ve bir sağlık personelinden ekip oluşturulması; ilgili mahallenin muhtarı ile birlikte esnaf ve sokaktaki vatandaşın maske kullanma, sosyal mesafe ve Korona Virüs tedbirleri ile ilgili bilgilendirme ve denetleme yapılması."
Öte yanda Nusaybin Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar sonrası ilçede denetimlere başladı. Özellikle Abdulkadir Paşa ve Fırat Mahallelerinde vatandaşların sokağa çıkmadıkları gözlendi.