GÜNDEM Haber Girişi : 10 Nisan 2022 15:37

Nusaybin'de Polis Haftası Kutlandı

Nusaybin'de Polis Haftası Kutlandı
Türk Polis Teşkilatı Kuruluşunun 177. yıl dönümü dolayısıyla Nusaybin'de program düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı Kuruluşunun 177. yıl dönümü dolayısıyla Nusaybin'de program düzenlendi.

 

Cumhuriyet Meydanında yapılan tören, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç'un Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İlçe Emniyet Müdürü Koç günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

 

Türk Polis Teşkilatı'nın 177. Yıl dönümünün onur, gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirten Koç, "Kurulduğu günden bugüne toplumumuzun can, mal güvenliğini sağlayan, anayasaya ve kanunlara bağlılıkla görevini yerine getiren Emniyet Teşkilatımız ve teşkilatımızın kıymetli mensupları, 177 yıldır milletimizin huzur ve güven içinde yaşaması için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada her türlü suç ve suçlu ile mücadelede çağın getirdiği teknolojiyi kullanabilen, yurt içinde ve yurt dışında terör ve örgütlü suçlarla mücadeleyi hukuk çerçevesinde icra eden emniyet teşkilatımız, coğrafyamızda demokrasimizin, istiklal ve istikbal mücadelemizin de en önemli unsurudur" dedi.

 

İlçe Emniyet Müdürü Koç, konuşmasının sonunda ebediyete irtihal etmiş tüm şehit emniyet teşkilatı mensuplarını rahmet ve minnetle anarken, görevleri başındaki emniyet mensuplarına görevlerinde üstü başarılar diledi.

 

Öte yanda hafta Türk Polis Teşkilatı Kuruluşunun 177. yıl dönümü dolayısıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenledi.

 

Emniyet Müdürü Erhan Koç ve beraberindeki heyet İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı'nı ziyaret ederken Cuma Günü ise Tarihi Zeynel Abidin Camiinde ebediyete irtihal etmiş emniyet mensupları için mevlid-i şerif okutuldu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ise hafta boyunca okullarda şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenledi.