GÜNDEM Haber Girişi : 10 Nisan 2023 12:05

Nusaybin'de Polis Haftası kutlandı

Nusaybin'de Polis Haftası kutlandı
Türk Polis Teşkilatı Kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla Nusaybin'de çelenk sunma töreni düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı Kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla Nusaybin'de çelenk sunma töreni düzenlendi.

 

Cumhuriyet Meydanında yapılan tören, İlçe Emniye Müdürü Erhan Koç'un Atatürk Anıtına çelenk başladı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunmadan sonra Emniyet Müdürü Koç törene katılanlara hitap etti.

 

Konuşmasına, 06 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinden etkilenen illerde vefat eden vatandaşlarımızı anarak başlayan Emniyet Müdürü Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü;

 

"Türk Polis Teşkilatımızın 178.yılını kutlamakta olduğumuz bu günde polisimiz kahramanlık. fedakârlık ve görev azmi ile milletimizin engin sevgi ve güvenini kazanmanın onur ve gururunu yaşamaktadır. 

Emniyet Teşkilatımız, kurulduğu 1845 yılından bu yana, sürekli değişen ve gelişen çağın koşullarına uygun olarak, hızlı bir şekilde kendini yenileyip geliştirmiş, operasyon gücü ve teknik imkânları ile dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri haline gelmiştir. 

Emniyet Teşkilatı olarak, tüm uluslararası camianın gıpta ile baktığı, halkımızın her fırsatta takdir ve övgü ile bahsettiği başarılarımızı, tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmaya devam edeceğiz. 

Fedakâr Çalışma Arkadaşlarım; Ülkemizin, İlimizin ve İlçemizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında, üzerinize düşen tüm sorumluluklarınızı güler yüzlü, objektif, yardımsever, dürüst ve özverili görev anlayışıyla getirmektesiniz. 

Bugüne kadar birlikte yaptığımız çalışmalarla halkımızın sevgi, güven ve desteğini aldık. Bundan sonra da yapacağımız hizmetlerde, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, Atatürk İlke ve İnkılâplarına gönülden bağlı, demokratik, laik Cumhuriyetimizin bir kurumu olarak aynı inanç ve özveriyle görevlerimizi sürdüreceğiz. 

Bu vesileyle teşkilatımızın 178. Yılında başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Vatanı için şehadete yürüyen Kahraman Şehitlerimizi rahmetle, gazi, malul ve emeklilerimizi minnetle anıyor, tüm meslektaşlarımın ailesi ve sevdikleri ile beraber sağlık ve mutlu bir hayat sürmesi temennisi ile kuruluş yıldönümünü kutluyorum."

 

Buradaki törenden sonran Emniyet Müdürü Koç ve beraberindeki Polisler İlçe Kaymakamı Ercan Kayabaşını ziyaret ettiler.