EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 14 Ekim 2020 16:33 Haber Girişi : 14 Ekim 2020 16:35

Nusaybin’de RAM Binasının açılışı yapıldı

Nusaybin’de RAM Binasının açılışı yapıldı
Nusaybin’de yaklaşık 5 yıldır Halk Eğitimi Merkezi binasında faaliyetlerini sürdüren Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), yeni binasına taşındı.

Nusaybin’de yaklaşık 5 yıldır Halk Eğitimi Merkezi binasında faaliyetlerini sürdüren Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), yeni binasına taşındı. RAM Binasının açılışı Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan tarafından yapıldı.

 

Nusaybin’de daha önce yaşanan çukur ve barikat saldırılarında tahrip olan RAM binasının yerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gırnavaz Mahallesi Baraj Yolu Caddesi üzerinde bina dönüşümü gerçekleştirdi. RAM Binasına açılış kurdelesi, Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Emrullah Temizkan, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, RAM Müdürü Ali Ay ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Şefak Kavak tarafından kesildi.

 

Açılıştan sonra RAM binasını gezen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temizkan, yapılan çalışmalar hakkında kurum müdürü Ali Ay’dan bilgi alarak öğretmenlerle bir araya geldi.

 

Nusaybin RAM’da 3 Rehberlik Öğretmeni, 6 Özel Eğitim Öğretmeni ve 2 idari personel ile Özel Eğitime yönelik her yıl yaklaşık 1300 öğrencinin Eğitsel Değerlendirme ve Raporlama işlemlerinin yerine getirilmesi, Evde Eğitim Hizmetlerinin Planlanması, Özel Eğitim Uygulama Okulları, Destek Eğitim Odaları ve Özel Eğitim Sınıflarına öğrenci yönlendirme süreçleri ve Okullarda yürütülen Rehberlik Hizmetlerinin koordinasyon işlemlerinin yürütüldüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri ve Özel Eğitim Hizmetleri Bölümleri kurumun hizmet alanını oluşturmaktadır.