POLİTİKA Haber Girişi : 02 Nisan 2019 23:30

Nusaybin'de seçim sonuçları kesinleşti

Nusaybin'de seçim sonuçları kesinleşti
​​​​​​​31 Mart Pazar Günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde (Yerel Seçimlerde) itirazlar karara bağlanarak Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesi, Nusaybin Belediye Meclis Üyeliği ve Muhtarların büyük bölümü kesinleşti.

31 Mart Pazar Günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri (Yerel Seçimlerde) itirazları karara bağlanarak Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesi, Nusaybin Belediye Meclis Üyeliği ve Muhtarların büyük bölümü kesinleşti.
Siyasi Partiler ve Muhtarların itiraz süreleri Salı Günü saat 17.00 itibariyle sona erdi.
AK Parti Nusaybin ilçe merkezinde geçersiz sayılan oyların tekrar sayılması, HDP ise 3 sandık sonucuna itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve heyeti AK Parti'nin itirazını red etti.
HDP'nin ise itiraz ettiği 3 sandık sonucunu değerlendiren İlçe seçim Kurulu, Büyükşehir Belediyesinde DP'ye yanlışlıkla yazılan 158 oy, Nusaybin Belediyesinde de CHP'ye yanlışlıkla yazılan 5 oy tekrar HDP'ye yazılarak düzeltildi.

- BAHÇEBAŞI MAHALLE MUHTARLIĞI KURAYLA BELİRLENDİ
 

Öte yanda İlçe Seçim Kurulu Muhtarların itirazlarını da değerlendirmeye aldı.
Bahçebaşı Mahallesinde kurulan 3 sandıkta Muhtar adayları Hamit Aydın ve Şemsettin Aydın eşit şekilde oy aldı. Yasa gereği Mahallede birden fazla sandık kurulduğu için sonuçlar İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve heyet üyeleri gözetiminde kurayla belirlendi. Nusaybin İlçe Seçim Kurulunda yapılan kura sonucunda Şemsettin Aydın Bahçebaşı Mahallesi Muhtarı oldu.
Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesi, Nusaybin Belediyesi Meclis Üyesi ve bazı muhtarlıklar için seçim sonuçları kesinleşti.
İlçe Seçim Kurulu tarafından seçimi kazanan tüm adaylar için hazırlanan 600 mazbata Çarşamba gününden itibaren verilmeye başlanacağı belirtildi.