Nusaybin'de Şervan Çelik Camisi ve Taziye evinin açılışı yapıldı

Açıklama

Nusaybin'de hayırsever Abdulcelil Çelik tarafından oğlu Şervan Çelik adına yaptırılan cami ve taziye evinin açılışı yapıldı.

 

Yenituran Mahallesi Çağlayan Caddesi üzerinde bulunan Köprübaşı Camisi yıkıldıktan sonra Çelik ailesi kendi imkanlarıyla camiyi yaptırma kararı aldı.  

 

800 kişilik cami ve 600 kişilik erkek ile 150 kişilik kadın taziye evlerinin yer aldığı Şervan Çelik Camisinin açılış kurdelesi, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Şervan Çelik'in babası Abdulcelil ve annesi Selma Çelik tarafından kesildi. İlçe Vaizi Mehmet Şara tarafından yapılan duadan sonra konuşan Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Evsen, caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirtti. 

Bu güzel eserlerin buradaki insanlara kaldığını ifade eden Evsen, "Bu güzel eseri kendi evimiz gibi korumak görevindeyiz. Buradan tekrar hayırsever Abdulcelil Çelik'e teşekkür ediyorum. Mardin'de on beş, on altı senede 50 tane eser restore ettik. 35 eserin restorasyonunu bitirdik, 15 eserin projesini bitirdik.  Allah muhafaza en ufak bir problem olduğu zaman projeleri hazır restorasyonlarını yapıyoruz. Son dönemlerde vakıf eserlerin çok ciddi derecede restorasyonlarını gerçekleştirdik. Bu artarak devam edecek. Bu eserler bizimdir, ecdat yadigarı bu eserleri bizim sonraki nesillere aktarmamız lazımdır" şeklinde konuştu.
Evsen daha sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü adına oğlu adına cami yaptıran Abdulcelil Çelik'e plaket verdi.

 

Şervan Çelik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ikamet ettiği 2018 Temmuz ayında genç yaşta hayatını kaybetmişti. Cenazesi Nusaybin'de defnedilen Çelik adına ailesi Aralık 2018 yılında cami yapımına başlamıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.