YAŞAM Haber Girişi : 19 Nisan 2022 11:16

Nusaybin’de Süryaniler iftar programı düzenledi

Nusaybin’de Süryaniler iftar programı düzenledi
Nusaybin’de Süryani vatandaşlar tarafından düzenlenen iftar programına İlçe Kaymakamı, İl Müftüsü ve Kurum Temsilcileri katıldı.

Nusaybin’de Süryani vatandaşlar tarafından düzenlenen iftar programına İlçe Kaymakamı, İl Müftüsü ve Kurum Temsilcileri katıldı.

 

Aydınlar Konaklama Tesislerinde Nusaybin Süryani Manastır ve Kiliseleri Koruma Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Maravgi Çınar tarafından düzenlenen iftar programına, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, eşi Nigar Kayabaşı, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Kahraman Gürbüz, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç, İlçe Müftüsü Usame Anlağan ve Süryani Vatandaşlar katıldı.

 

İftar Programı sonra açıklama yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, dinlerin ve dillerin kadim kenti ilçemizde kardeşliğin sembolü olarak Mor Yakup Kilisesi ile Zeynel Abidin Camii ve Külliyesinin yüz yıllardır yan yana faaliyet gösterdiğini söyledi.

İlçemizde Müslüman, Süryani, Ezidi, Türk, Kürt ve Arapların kardeşlik içerisinde yaşamlarını sürdürdüğünü ifade eden Kaymakam Kayabaşı, “Bugün Süryani vatandaşlarımız tarafından düzenlenen iftar programına katıldık. Aynı zamanda şuanda Süryani vatandaşlarımız da kendi inançlarına göre oruç tutuyorlar. Önümüzdeki Pazar Günü Paskalya Bayramını kutlayacaklar. Ondan bir sonraki hafta da Ramazan Bayramını kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımız dilediği gibi inanç ve kültürlerini hür bir şekilde yaşıyor. Bu vesileyle bu iftar programını düzenleyen Süryani kardeşlerimize teşekkür ediyor, şimdiden Paskalya Bayramlarını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Nusaybin Süryani Manastır ve Kiliseleri Koruma Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Maravgi Çınar da düzenledikleri programa katıldıkları için Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı ve tüm misafirlere teşekkür etti.