GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mayıs 2021 11:20

Nusaybin'de yapımı süren iki köprünün ayakları dikildi

Nusaybin'de yapımı süren iki köprünün ayakları dikildi
Nusaybin Çağ çağ deresi üzerinde yapımı süren iki köprünün ayakları dikildi.

Nusaybin Çağ çağ deresi üzerinde yapımı süren iki köprünün ayakları dikildi.

 

Yaklaşık iki ay önce temelleri atılan köprülerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Birinci köprüdeki çalışmalardan sonra ikinci köprünün de ayak bölümü tamamlandı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan köprülerin ayaklarından sonra önümüzdeki hafta itibariyle üst kirişlerin konulmaya başlanacağı belirtildi.

 

-ŞEHİR MERKEZİNDEKİ TRAFİĞİ RAHATLATACAK
Abdulkadir Paşa ve Fırat Mahallelerini Devrim Mahallesine bağlayacak köprülerin bitirilmesi ile birlikte şehir merkezindeki trafiğin büyük oranda rahatlayacak.

 

Vatandaşların TOKİ Konutlarına yerleşmesiyle birlikte ilçe merkezindeki nüfusun yarısında fazlanın kullanacağı Çağ çağ deresi üzerindeki köprülerin önemi bir kez daha artı. 

 

Köprüleri olmaması nedeniyle vatandaşların ulaşımı Çağ Çağ ve Lozan Caddeleri veya İpek yolu üzerinden sağlanırken iki köprünün faaliyete girmesi ile birlikte ilçe merkezinde alternatif ana güzergahlar oluşacak.

 

Nusaybinliler Dörtyol ve ilçe merkezine girmeden şehrin diğer tarafından alternatif köprülerle üzerine ulaşımını sağlayabilecek.

 

-KAYMAKAM YALÇIN, KÖPRÜ İNŞAATLARINDA İNCELEMELERE BULUNDU
Bu arada Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın, ayakları tamamlanan iki köprüde incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

 

Kaymakam Yalçın, köprülerin çalışmaları hakkında görevlilerden bilgi aldı.