EĞİTİM Haber Girişi : 30 Mart 2021 14:28

Nusaybin'de 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması gerçekleştirildi

Nusaybin'de 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması gerçekleştirildi
Trafik Güvenliğinin sağlanması ve trafikte yayalara öncelik farkındalığını oluşturmak amacıyla “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” uygulaması kapsamından Nusaybin’de program düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Karayolunda Trafik Güvenliğinin sağlanması ve trafikte yayalara öncelik farkındalığını oluşturmak amacıyla “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” uygulaması kapsamından Nusaybin’de program düzenlendi.

 

Mardin Yolu Caddesinde Yaya Geçidinde yapılan uygulamaya Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın, Garnizon Komutanı P. Bnb. Hakan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Salman Çelik, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Şoförler ve Otomobilcileri Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu, Trafik Polisleri ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu – İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri katıldı.

 

Trafik Polisi Görevlileri tarafından yapılan bilgilendirmeden sonra Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yalçın, öğrencilere kırmızı düdük ve broşür dağıttı. Daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler yaya geçidin kullanarak yolun karşısına geçti.

 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yalçın, Garnizon Komutanı P. Bnb. Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Can, sürücülere broşür dağıtarak yaya önceliği konusunda uyarılarda bulundu.