EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 15 Ekim 2020 21:17 Haber Girişi : 15 Ekim 2020 21:18

Nusaybin'e Fen Lisesi Müjdesi

Nusaybin'e Fen Lisesi Müjdesi
Nusaybin'e Fen Lisesi yapılması için Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mahmut Demirtaş ile Dr. Kenan Çelik arasında protokol imzalandı.

Nusaybin'e Fen Lisesi yapılması için Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mahmut Demirtaş ile Dr. Kenan Çelik arasında protokol imzalandı.

 

Nusaybin'de hayırseverliğiyle bilinen Seyit Mustafa Çelik ailesi, ilçenin hayali eğitim hayalleri arasında yer alan Fen Lisesi için ilk adımı attı. Fen Lisesi Protokolü Nusaybin eğitim camiası başta olmak üzere ilçede büyük sevinçle karşılandı.

 

Mardin Valiliğinde Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ile Dr. Kenan Çelik arasında yapılan protokol sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer ve Çelik ailesinin ileri gelenleri hazır bulundu.

 

Yapılan protokol ile Nusaybin'de Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi adıyla okul yapılması kesinlik kazandı.

 

Protokol sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş, "Bir Hayalimiz daha gerçekleşti, Hayırseverimiz Dr. Kenan Çelik ile Nusaybin ilçemizde yapılması planlanan Fen Lisesi için protokol imzaladık. Çocuklarımızın daha iyi koşullarda, kaliteli bir eğitim almaları için imzaladığımız protokolümüzün ilimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

- ÇELİK, "İLÇEMİZDE EĞİTİM İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM OLACAK"
Nusaybin Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi için Çelik ailesi adına protokolü imzalayan Dr. Kenan Çelik ise, tüm Nusaybinliler gibi kendilerinin de aile olarak mutlu bir protokole imza attıklarını bildirdi.

 

Tarihte önemli üniversitelerden biri olarak kabul edilen Mor Yakup Okulunun yaklaşık Bin 700 yıl önce Nusaybin'de yatılı olarak eğitim verdiğini ve burada yetişen birçok önemli eğitimcinin dünyanın dört bir tarafına dağıldığını hatırlatan Çelik, "Memleketimizdeki öğrencilerimize en önemli katkıyı yapmak istedik. Bunun da eğitim olduğuna karar verdik. Bugün Mardin Valimizle önemli bir protokol imzaladık. Aile olarak mutlu bir gün geçirdik. Babamız adına doğup büyüdüğümüz ilçemize Fen Lisesini kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. İnşallah Nusaybin eğitim öğretime tarihte olduğu gibi hak ettiği yere gelecek ve bu okulumuzdan memleketimize faydalı nice bireyler yetişecektir. Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi Nusaybin'imize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.