EĞİTİM Haber Girişi : 12 Şubat 2017 13:33

Nusaybin Eğitim-sen 10. Olağan Kongresini yaptı

Nusaybin Eğitim-sen 10. Olağan Kongresini yaptı
Nusaybin Eğitim-sen 10. Olağan Kongresini yaptı. Kongrede Abdullah Gökçe başkan seçildi.
Nusaybinim Haber Servisi
Nusaybin Eğitim-sen 10. Olağan Kongresini yaptı. Kongrede Abdullah Gökçe başkan seçildi.
Nispet Cafe’de yapılan Kongre, divanın seçilmesiyle başladı. Eğitim-sen Mardin Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım’ın açılış konuşmasında, Mardin geneli 82 arkadaşlarının ihraç edildiğini söyledi.
Yıldırım: “Bunun içerisindeki çoğu yönetici, aktivist, eski yönetici, sadece eğitim-sen üyesi olmaktan bu arkadaşlarımız ihraç edildi. Nusaybin’in üzerindeki ablukanın kaldırılması için yapılan açıklama eylemine katıldıkları için birçok arkadaşımız Türkiye geneli ihraç edildi” dedi.
Yıldırım’ın konuşmasından sonra konuşan Eğitim-sen Baş temsilcisi Salim Kaplan ise, “2002 yılında yönetimi devralan AKP hükümetinin iktidarın gerçek sahibi olan ana sermaye kesimlerine verdiği büyük bir sözü vardı. Kamuda dönüşümü sağlayacak esnek, güvencesiz, performansa dayanan kısacası emekçiyi işçiyi sistemin çarkları karşısında savunmasız bırakacak ve istenildiği kadar sömürüye istismara açık hale getirecekti. Neredeyse her döneminde bunun adımlarını atmaya çalışmış ancak her defasında karşılarında emeğin direniş cephesini KESK’lileri bulmuştur. Bu dönüşümü KESK’ e bağlı emek cephesinin örgütlü bileşenleri nedeniyle sağlayamayan AKP iktidarı kendilerince Allah’ın lütfu olarak gördükleri 15 Temmuz alçak darbe girişimini fırsat bilerek intikam alma yoluna girmişlerdir” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra Faaliyet ve Mali raporlar okundu. Daha sonra yapılan seçime tek aday olarak giren Abdullah Gökçe ilçe Baş temsilcisi seçildi.
Eğitim-sen yönetimi şöyle oluştu.
Nusaybin Baş Temsilcisi: Abdullah Gökçe,
Yöneticiler: Nejla Yaşar, Ömer Kaya, Orhan Tanhan ve Beşir Ceylan.