GÜNDEM Haber Girişi : 06 Nisan 2023 16:10

Nusaybin Esnaf Odası Başkanı Özel, Zincir Marketlere mesafe şartı istedi

Nusaybin Esnaf Odası Başkanı Özel, Zincir Marketlere mesafe şartı istedi
Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel, zincir marketlere mesafe şartının getirilmesi gerektiği bildirdi.

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel, zincir marketlere mesafe şartının getirilmesi gerektiği bildirdi.

 

Rekabet Kurumunun, zincir marketler için tavsiye niteliğinde açıkladIğı düzenleme şartlarını değerlendiren Nusaybin Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel; "Uzun yıllardır talep ettiğimiz bu düzenleme zaman kaybedilmeden hayata geçirilmeli ve gerekli düzenleme yapılarak zincir marketlerin açılmalarına kurul getirilmelidir. Geç kalınmış ancak olumlu bir gelişme" dedi. 

    -"RAPOR NE KADAR HAKLI OLDUĞUMUZU GÖSTERDİ"
    Rekabet Kurumu tarafından yayınlanan "Türkiye Hızlı Tüketim Malları Perakendeciliği Sektör İncelemesi Nihai Raporu’nu değerlendiren Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özel, "Bu rapor geç kalınmış ve tavsiye niteliğinde. Ancak bu raporun kısa sürede zaman kaybedilmeden dikkate alınarak kuralların konulması kaçınılmazdır. Bu raporda bizim uzun yıllardan beri taleplerimizin ne kadar haklı olduğunun bir göstergesidir. Özellikle Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Taslağı’na eklenmesi gerektiğine dair maddeler çok önemli" diye konuştu. 
  

    -"ADIM BAŞI ŞUBE ARTIK YOK"
    Hazırlanan raporun hayata geçmesi ile esnaf ve sanatkarların az da olsa rahatlayacağına işaret eden Özel , "Bu rapordaki en önemli gelişme zincir marketlerin bulundukları bölgelerle ilgili. Çünkü rapora göre zincir marketler artık adım başı şube açamayacaklar. Şimdi yapılması gereken hazırlanan raporun zaman kaybedilmeden yasalaştırılması ve harfiyen uyulmasıdır. Yani 2 kilometrelik alana bir de eczanelerde olduğu gibi nüfus kiriteri ve açılacakları bölgedeki trafik yoğunluğu ile oto park bulundurma şartı da mutlaka eklenmelidir" şeklinde konuştu.

    

     Nusaybin halkına da çağrıda bulunan Başkan Özel; "Tüm Nusaybin Halkımıza çağrımızdır. Lütfen paramız ilçemizde kalsın. Alış verişimizi yerel esnafımızdan yapalım ki ilçemiz kalkınsın. Ayrıca mülk sahiplerinin dükkanlarını ulusal marketlere kiraya vermemeleri konusunda hassatiyet göstermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.