GÜNDEM Haber Girişi : 14 Eylül 2022 12:53

Nusaybin esnaflarından Kaymakam Kayabaşı’na Ahilik Haftası ziyareti

Nusaybin esnaflarından Kaymakam Kayabaşı’na Ahilik Haftası ziyareti
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 13-19 Eylül Ahilik Haftası dolayısıyla Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası (NESO) Başkanı Ömer Özel, Tekstilciler Derneği Başkanı Bülent Ergün ve beraberindeki esnafları ağırladı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 13-19 Eylül Ahilik Haftası dolayısıyla Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası (NESO) Başkanı Ömer Özel, Tekstilciler Derneği Başkanı Bülent Ergün ve beraberindeki esnafları ağırladı.

 

Belediye Başkanlığında yapılan ziyarette, Başkan Özel ve beraberindeki esnaflarımız Sayın Kayabaşı’na çiçek takdim etti.

 

Ziyarette tüm esnaflarımızın Ahilik Haftası’nı tebrik eden Kaymakam Kayabaşı, Nusaybin Esnafımızın Ahilik Kültürünü büyük ölçüde yaşattığını için ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak şükranlarını sunduğunu belirtti.

 

Esnaflarımızın çok şanslı olduğunu her işe koşan, memleketin sorunlarına omuz veren bir başkana sahip olduğunu ifade eden Kayabaşı, “Nusaybin esnafımız çok cömerttir. Bunu biz değil gelen turistlerimiz söylüyor. Esnaflarımızı Ahilik Kültürünü en iyi şekilde yaşıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Zaten hemen her gün esnaflarımızla bir araya geliyoruz. Her zaman yanlarındayız” şeklinde konuştu.

 

Nusaybin’de yapılan, devam eden planlanan çalışmalar hakkında da esnaflarımıza bilgi veren Kayabaşı, “Yol çalışmalarımız devam ediyor. Asfalt yama çalışmalarımız yanında kilitli parke ve kaldırım çalışmalarını da yapıyoruz. Parke taşında ikinci bir proje daha hazırlıyoruz. Nusaybin’in yol sorununu tarihe gömeceğiz. Yüzme havuzumuz bitti. Çocuklarımıza kadınlarımıza yüzme günleri düzenleyeceğiz. Burada en önemli çabamız, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaktır. Gördüğünüz eksikleri mutlaka bizimle paylaşın. Ayrıca şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Belediyenin harcamalarını merak eden her esnafımız her vatandaşımız gelip bize hesabını sorabilir” dedi.

 

Kendilerini kabul ettiği Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı’na teşekkür eden NESO Başkanı Ömer Özel ise, 81 ilde Ahilik Haftası’nın kutlandığını hatırlattı.

 

 

Kaymakam Kayabaşı’nın ilçeye atandığı günden buyana esnaf dostu olduğunu belirten Özel, “Sayın Kaymakamımız ilçemize atandığı günden buyana her gün esnaf ve vatandaşlarımızla iç içedir. Biz Nusaybinliler bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız taleplerini, şikâyetlerini, isteklerini direk kendilerine iletme imkânı buluyor. Ayrıca ilçemizin, esnaflarımızın kalkınması için çok değerli projelere imza attılar. Mardin Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ile birlikte Tarihi Nusaybin Çarşımız, Giyimciler Çarşımız başta olmak üzere esnaflarımıza, şehrimize direk katkı yapacak çok önemli projeyi tamamlama aşamasına getirdiler. Buradan hem Sayın Valimize hem de Kaymakamımıza Nusaybin esnafımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Ziyaretin sonunda Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, esnafların talep ve önerilerini dinledi.