GÜNDEM Haber Girişi : 08 Şubat 2020 13:42

Nusaybin Hüda-Par'dan ilçe sorunlarına ilişkin açıklama

Nusaybin Hüda-Par'dan ilçe sorunlarına ilişkin açıklama
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Nusaybin İlçe teşkilatı, ilçenin sorunlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Nusaybin İlçe teşkilatı, ilçenin sorunlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.
 

 

Parti binasından ilçe başkanı Halil Talayhan tarafından yapılan aylık değerlendirme toplantısında, artan su zammı, TOKİ konutları sorunları ve aksayan hizmetler hakkında açıklama yaptı.
 

 

İlçe Başkanı Talayhan tarafından yapılan açıklama şöyle:
"Bilindiği üzere ilçemizin öncelikli sorunu, halkımızın barınma meselesidir.
Bunun yanında halkımızın diğer bir sorunu da suya yapılan zamlardır. 
İlçemizde 2 TL’den içilen suyun bir anda 6,25 TL’ye çıkartılması halkımız tarafından tepkiyle karşılanmış bu konuda çok sayıda şikâyet bize ulaştığı gibi çeşitli şekillerde de yerel basına da yansımıştır.
Tepkiler üzerine bazı siyasi parti yöneticilerinin açıklamalarında ve halk arasında dolaşan bazı haberlere göre bu zammın ertelendiği ya da geri çekildiğine dair söylentiler mevcut olup halkımız bu konuda aydınlatılmamıştır. 
Parti olarak Nusaybin’den Mardin merkez ve ilçelerinin çoğunun yanında bazı kırsal alanlarının su ihtiyacı karşılanmaktadır. Değişik yerlere pompa vs. giderleri olduğu halde Nusaybin ilçemizin merkezine verilen şebeke suyunda böyle bir masraf olmadığı halde suyun bu kadar pahalı verilmesi ve diğer yerlerle aynı kefeye konulması bizce yanlıştır ve derhal bu zammın iptal edilmesi gerekiyor."

 

-TALAYHAN, "ÇUKUR SİYASETİNDEN SONRA MAĞDUR OLAN HALKIMIZIN YARALARI SARILMALI"

 

Değerlendirme açıklamasından ilçede barınma sorunlarına değinen Başkan Talayhan konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Halkımızın çukur siyasetinden sonra uğramış olduğu mağduriyet biran önce yerleşmesi gereken mesken sorunu, Suriye’den yapılan saldırılardan dolayı yaşanan göç ve dönüşüm sonucu ekonomik açıdan son derece mağdur olmuş bu halka yeni bir ekonomik yük mağduriyetlerin artmasına neden olacak ve olmaya başlamıştır.

 

 

Yetkililerin bu konuda sağduyulu davranmasını, halkımızın bu konuda resmi bir açıklama yapmalarını umuyoruz.
Diğer önemli bir sorun da ilçemizdeki yolların durumudur. Gerek Büyükşehir Belediyesine bağlı gerekse Nusaybin Belediyesine bağlı yollar çukur siyasetinden sonra yaşanan yıkımla beraber tamamen tahrip olmuş daha sonra bazı iyileştirmeler yeterli olamasa bile yapılmıştır. Özellikle yeni yapılan çalışmalardan sonra altyapı arızalarından doğan bozukluklar ve kazılar nedeniyle gereken onarımlar yapılmamış, yapılanlarda yetersiz olduğundan mağduriyetlere neden olmaktadır. Başta Nusaybin Mardin yolu, bu yoldaki rögar kapaklarının durumu ve Çağ çağ Bulvarında oluşan tahribatlar şikâyetlere konu olmaktadır. 
Bunun yanında İlçenin değişik yerlerindeki ara cadde ve sokaklarda bahsi geçen yollardan farklı değildir. Bu konuda İlçe teşkilatımıza çok sayıda şikâyetler gelmiştir, hala gelmeye devam etmektedir. Bazı yollarda oluşan arızalar kum çakıl gibi malzemelerle geçici olarak giderilmeye çalışılmaktadır. Yağmur suyu dolayısıyla bunlarda bir iki gün içerisinde eski haline dönmektedir.
 Teşkilat olarak halkımızın sesine kulak verilesi gerektiğine inanıyoruz.
Yetkililerden bir an önce bu sorunu çözmelerini bekliyoruz.
İlçe Teşkilatı olarak halkımızın sorunlarını dile getirmek bizim görevimizdir. Yetkili kişi ve kurumların halka karşı görevlerini yapmalarını umuyoruz. İşin takibatını yapmaya devam edeceğiz önemli olan halkımızın huzuru, refahı ve güvenliğidir. Bu konularla ilgili parti olarak her zaman duyarlı olacağız."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Alo ben Kemal, geliyorum08 Şubat 2020 13:56

    Eyi deyon emmi. Duyan olursa.