POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 08 Ekim 2020 14:44 Haber Girişi : 08 Ekim 2020 14:48

Nusaybin huzur ve sükuneti hak ediyor

Nusaybin huzur ve sükuneti hak ediyor
AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç İl Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet eşliğinde Nusaybin İlçesinde bazı toplantı ve programları gerçekleştirdiler.

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç İl Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet eşliğinde Nusaybin İlçesi’nde bazı toplantı ve programları gerçekleştirdiler.

 

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç AK Parti Nusaybin İlçe Başkanlığı yönetim toplantısına iştirak ettikten sonra İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ile birlikte Oda, stk ve esnaf ziyaretleri, emniyet müdürlüğü, Nusaybin Kaymakamlığı ve çeşitli yerlerde bazı ziyaretlerde bulundular.    

 

NUSAYBİN YATIRIMLARIN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

İl Başkanı Faruk Kılıç yaptığı açıklamalarda, “Oda ve stk başkanlarıyla yaptığımız istişarelerde Nusaybin ile ilgili birçok yatırımın yapıldığını ve bunun veriminin en iyi şekilde alındığını ayrıca önümüzdeki süreç için ilçemizde ticaretin daha da canlanmasına yönelik yapılabilecek adımların neler olabileceğini kendileriyle görüştük. Karma organize sanayi bölgesinin bir an önce Nusaybin İlçemize kazandırılması için girişimlerde bulunduğumuzu ve inşallah tamamlandıktan sonra 15 bin kişiye istihdam alanı oluşturulacağını paylaştık. Diğer bir konu olan tekstil kentin faaliyete geçmesi için yapılan girişimler sonucu şu an itibariyle 102 firmanın başvuruda bulunduğunu ve inşallah bu devasa yatırım tamamlandıktan sonra 10 binden fazla vatandaşımıza iş imkânı sağlayacağını kendilerine aktardık. Kadim Nusaybin her yatırımın en güzelini, en iyisini hak ediyor. Yatırımlar konusunda çabalarımız aralıksız devam edecek. İnanıyorum ki kısa sürede Nusaybin ticari anlamda adını eskisinden daha fazla duyuracak”.

 

NUSAYBİN’DE GÜVEN VE SÜKÛNET KALICI OLSUN

Nusaybinli esnaf ve vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, hükümetin Nusaybin’e olan samimi yaklaşımının gayet olumlu karşılandığını belirten İl Başkanı Kılıç, “Vatandaşın özellikle atlatılan çukur döneminin izlerinin tamamen silinmesini ve böyle bir travmayı bir kez daha yaşamak istemediklerini gördük. Oluşturulan huzur, güven ve sükûnet ortamının kalıcı hale gelmesi için el birliği ile hareket edilmesi gerektiğini irdeledik. Geleceğe daha pozitif bir yaklaşımla bakan Nusaybinli kardeşlerimizin artık daha ümitli olduklarını, ticari anlamda hükümetimizin yapacağı adımların çok büyük önem arzettiğini ve artık geçmişi bir daha yaşamamak için artık bazı derslerin alındığının altı çizildi. Ben Nusaybin halkına bizlere olan ilgi ve güvenlerinden dolayı şahsım ve teşkilatım adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum”.

 

YATIRIMLAR NUSAYBİN’DE KARIŞ KARIŞ HER SOKAĞA İNECEK

Nusaybin Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan ile yaptığımız görüşmelerde Nusaybin’de atılacak her olumlu hamlenin büyük öneme sahip olduğunu ve yapılan birçok yatırımla birlikte ilçemizin, karış karış her sokağına inilmesi gerektiği ve AK Parti hükümetimizin ulaşamayacağı hiçbir vatandaşımızın kalmaması gerektiğini görüştük. Kaymakam beyin kırsal mahalleler dahil olmak üzere tüm Nusaybin’e hitap eden 3 yıllık raporun içerikleri sahaya yansıtıldığı zaman inşallah ilçemizin büyük ölçüde sorunları çözüme kavuşmuş olacak. İvedilik arzeden ve 2020 yılında yapılamayan kırsal yollar 2021’de tamamlanmış olacak. Nusaybin’in yeniden canlanması için yediden yetmişe her kesimi kapsayacak olan sosyal odaklı projelere ağırlık verileceğinin altını çizmekte yarar görüyorum."