KÜLTÜR & SANAT Düzenleme Tarihi : 26 Ekim 2020 11:16 Haber Girişi : 26 Ekim 2020 11:18

Nusaybin’in gezi rotasına girmesi için çalışmalar başladı

Nusaybin’in gezi rotasına girmesi için çalışmalar başladı
Nusaybin’in yeni dönemde turist ve gezi rotasına girmesi çalışmalar başladı.

Nusaybin’in yeni dönemde turist ve gezi rotasına girmesi çalışmalar başladı. Hazırlanan gezi rotası ve tarihi yerlerin tanıtımı 7 Kasım’da Diyarbakır’da yapılacak çalıştayda sunulacak.

 

Mardin'in yeni destinasyon ve rotaların belirlenmesi noktasında yıllardır belirlenen Mardin ve Midyat merkezli rotalara Nusaybin’de ekleniyor. Mardin Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DİKA, Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesinin ortak çalışması sonucunda Nusaybin için turist ve gezi rotaları belirlendi. Gezi rotaları için çalışma yapan Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediye Proje ekipleri, hazırladıkları video, fotoğraf ve tarihi mekanların tanıtımı broşürleri için dosya oluşturdu.

 

Nusaybin'in de yeni destinasyonda olması gerektiğini gerekçeleriyle hazırlanırken özellikle 2 – 3 – 4 - 5 günlük turlarda mutlaka Nusaybin’in olması gerektiği vurgulandı.

 

Nusaybin tanıtım ve gezi dosyasının 7 Kasım Salı Günü Diyarbakır'da düzenlenecek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılacağı çalıştayda gündeme getirileceği belirtildi.

 

Nusaybin’in gezi ve turizm rotasına dahil edilmesiyle ilçenin turizm geleceği için yeni bir umut olacağı ifade edildi.