KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 03 Aralık 2019 12:55

Nusaybin’in turizmdeki duraklarından biri, Kasr-ı Serçehan Oteli

Nusaybin’in turizmdeki duraklarından biri, Kasr-ı Serçehan Oteli
Nusaybin'de turizm alanından faaliyet gösteren kurum ve kuruluşları tanıtmaya devam ediyoruz. Bu hafta tanıtacağımız mekan, ilçe merkezinde faaliyet gösteren Kasr-ı Serçehan Oteli.

Nusaybin'de turizm alanından faaliyet gösteren kurum ve kuruluşları tanıtmaya devam ediyoruz. Bu hafta tanıtacağımız mekan, ilçe merkezinde faaliyet gösteren Kasr-ı Serçehan Oteli.

"14.09.2012 yılında hizmete açılan Nusaybin turizmine heyecan katan, ilçedeki belgeli tek butik oteli olan Kasr-ı Serçehan otel turizm işletme belgesine sahip konaklama tesisidir. 

Suit ve standart oda olmak üzere toplam 36 odası bulunuyor 90 kişi konaklama,  110 kişilik alacarte restaurant 80 kişilik teras,50 kişilik cafe &pastane Türk hamamı, sauna, buhar odası, kar çeşmesi gibi seçenekler misafirlere stresten arınma ve rahatlama fırsatı sunuyor. Taş yapıya sahip Kasr-ı Serçehan Otel; konumu itibariyle gezilecek tarihi yapılara ve çarşıya özellikle dünyanın ilk Dünya’nın ilk üniversitesi Mor Yakup Kilisesi, Peygamber Efendimizin 13. kuşaktan torunu olan Hz. Zeynel Abidin’in bulunduğu Camii & türbesi, Selman-i Pak Camisine yürüme mesafesinde yer alıyor. Ayrıca terasımızdan Suriye’nin Kamışlı şehrini izleme fırsatına sahip olup Gırnavas Tepesi ve Güneydoğu’nun Sümelası Mor Evgin Manastırı, doğa harikası olan ve Beyazsuya yakın olma özelliğine sahiptir.

Kasr- Serçehan Otel Genel Müdürü İdris Bilge, Nusaybin ve bölge turizmine büyük katkı sağlayan özellikle ilkbahar ve son baharda Türkiye’nin önde gelen Tur operatörleri jolly tur, Ets tur, coral travel. touristica Tur gibi ve ismini yazmadığımız birçok yerel acentelerin gruplarını karşılamakta olup Nusaybin’i turizm sektörüne belli bir noktaya getirme çabalayarak ilçemizi tanıtmaya devem etmekteyiz.

Nusaybin’e gelen kültür grupların ilçeye olan sıcaklığı ve tarihi kültürel yapılara olan ilginin fazla olduğu ve diğer gruplara da tavsiye edeceklerini bilgisinin almak ilçe için heyecan verici oldu.

Mardin, Midyat’ta hareketlilik daha fazla olsa da Nusaybin’e olan ilgi her geçen gün daha da artmaktadır. Özellikle gezilecek, görülecek Tarihi yerlerin alışveriş yapılacak çarşının yemek hizmeti alınacak beyaz su ve diğer Restaurantların sosyal medyada daha çok tanıtımı yapılmalıdır. 


Dünya miraslar listesinde yer alan ve inanç turizminde etkili olan Dünya’nın ilk üniversitesi Mor Yakup Kilisesi, Peygamber Efendimizin 13. kuşaktan torunu olan Hz. Zeynel Abidin’in bulunduğu Camii & türbesi, Selman-i Pak Camisi, Gırnavas Tepesi ve Güneydoğu’nun Sümelası Mor Evgin Manastırı, doğa harikası olan Beyazsu mesire alanı ve doğa harikası ile konumu olarak Suriye’nin Kamışlı şehrine sıfır noktada olması turizm sektörü için kaçınılmaz bir fırsat olduğunu, ilçemizin turizm potansiyele sahip olduğunu turizm acenteleri ve Turizm Bakanlığı’nın diğer tüm etken şirketler ile dile getirdiğini ve sektördeki yerimizi almak istediğini vurgulamıştır.