Nusaybin Seyit-der 5. Olağan Kongresini yaptı

Açıklama
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Nusaybin Seyidler Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Seyid-der) 5. Olağan Kongresini yaptı. Abdullah Öngün yeni dönem başkan seçildi
Mitanni Kültür Merkezi'nde yapılan kongre Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Divan Kurulunun seçilmesinden sonra faaliyet ve mali raporların ibrası yapıldı.
Kongreye tek aday olarak giren Abdullah Öngün yaptığı konuşmasında, Seyidlerin Hz. Peygamberin soyunun devamı olduğunu söyledi.
Seyidlerin hiçbir olumsuz işte yer almadığını kaydeden Öngün, Seyidlerin her zaman mazlumun yanında yer aldığını söyledi.

-"ROJAVA'DA İSLAM ADINA YAPILAN KÖTÜ İŞLERE İLK TEPKİYİ BİZLER VERMELİYİZ"
Gündeme ilişkin de açıklamalarda bulunan Öngün, Rojava'd islam adına yapılan tahribata değindi.
Öngün: "Rojava'da islam adına Kürtlerin katli, malı ve eşleri size helaldir denildi. Bu islam adına yapıldı. biz buna  bize helaldir diye anonslar yapıldı. Her şeyden önce öncelikle alimlerimiz, şeyhlerimiz, seyidlerimiz buna ses  çıkarmalı ve bunun doğru olmadığını dile getirmelidir. Biz de islam adına bu işleri yapan insanları lanetliyoruz." dedi.
Kongrede konuşan Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya da Seyidlerin yer aldığı toplumun her zaman güçlü olduğunu Nusaybin Belediyesi olarak her zaman Seyidlerin yanında olduklarını ve yeni yönetimin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmalardan sonra Abdullah Öngün'ün listesi yeni yönetim olarak belirlendi.
Kongreye, Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Seyid Bilal Becirmanlılar Vakfı Başkanı Abdulmecid Aslan, Eğitim-sen Eş Baş Temsilcisi Kadir Baysal, BDP ve HDP yönetimi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulğani Bilge, Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Takyeddin Aktaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Acar, Muhtarlar Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Mehmet Emin Ay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Yönetim Kurulu Asil:
Abdullah Öngün, Abdulfettah Düzgün, Mahsum Kalay, M. Selim Çoban, Abdussemet Alpaslan, Mahmut Aktaş, Ahmet Irmak, Hurşit Elçioğlu, Behcet Güler, İbrahim Özmen, İsmet Büdün, Yusuf Kızmaz, Lokman Akan, Hüseyin Gündoğdu ve Hüseyin Yüksek,

-Yönetim Kurulu Yedek:
Serdar Gök, Seyfettin Özmen, Abdusselam Engin, Adnan Deniz, Mehmet Arif Altunkaynak, Abdubaki Alp, Abdulvahap Orhan, Recep Aytimur, Yusuf Çetin, Abdulkuddus Altıntaş, Seyithan Güneş, Kenan Işık, Mehmet Ortaş, Ramazna Tekin ve Halil Aktaş,

-Denetim Kurulu Asil:
Osman Dinç, M. Selim Özdemir, Yusuf Şığva, Zübeyir Güneş ve Yuuf Ziyanek

-Denetim Kurulu Yedek:
M. Zeki Ersoy, Ali Kılıç, Serdar Gök, Hacı Deniz ve Hayrettin oğuz

-Disiplin Kurulu Asil:
A.rahim Düzgün, Bedrettin Al, A.Aziz Altuntaş, Aslan Orhan ve A.baki Akcan

-Disiplin Kurulu Yedek:
Kasım Baş, Rıdvan Aydın, Hasan Coşkun, M. Salih Özdemir ve Bilal Güneş

Nusaybin Seyid-der 5. olağan Kongresi paylaşan: nusaybinimcom