EĞİTİM Haber Girişi : 20 Nisan 2023 13:49

Nusaybin Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi resmen açıldı

Nusaybin Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi resmen açıldı
Milli Eğitim Bakanlığı, Nusaybin'de hayırsever Çelik ailesi tarafından yapılan ve inşaatı tamamlanan Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesinin resmen açılmasına onay verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Nusaybin'de hayırsever Çelik ailesi tarafından yapılan ve inşaatı tamamlanan Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesinin resmen açılmasına onay verildi.

 

Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin tarafından yapılan açıklamada, Nusaybin Fen Lisesinin 2023-2024 Eğitim Öğretim Sezonunda ilk öğrencilerini alacağının müjdesini verdi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulun resmi olarak onaylandığını ifade eden Çetin şöyle konuştu;

"Değerli Nusaybin Halkımıza önemli bir müjdeyi vermek istiyorum. Çok değerli Nusaybin halkımız bugün itibariyle uzun süredir beklediğiniz ve her birinizin desteğiyle uzun ve zorlu bir süreçte çaba gösterdiğimiz Nusaybin Seyit Mustafa Çelik Fen Lisesi onayımız geldi. Hayırlı Mübarek olsun. Başta Nusaybin halkımız, öğrencilerimiz ve eğitim camiamız adına bu kutsal diyebileceğimiz önemli yatırımı üstlenen Seyit Mustafa Çelik ailesi adına Doktor Kenan Çelik ve tüm aile bireylerine Nusaybin halkımız adına çok çok teşekkür ediyoruz. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Nusaybin Fen Lisesi açılması sürecinde bize destek veren devlet büyüklerimiz sayın valimiz, sayın kaymakamımız, sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz ve tabiki mesai arkadaşlarımıza Nusaybin halkımız ve gençlerimiz adına teşekkür ediyoruz. Bu ramazan arifesinde bu güzel müjdeyle Nusaybin halkımızın karşısına çıkmak bize onur verici gurur verici bir duygu oldu. Fen Lisemizin gençlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Fen Lisemiz 16 derslikli her zümre için 4 derslik yani 4 sınıf zümre başına 120 toplam 480 öğrencimizin barınacağı ve eğitim alacağı bir yerleşkedir. Pansiyon ve spor salonumuzda Allahın izniyle şuanda Bakanlığımız tarafından yapılıyor. Yaz dönemi sürecinde bitmesede Allahın izniyle en kısa sürede o da bitecek ve öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır. Öğrencilerimizin eğitime başlaması anlamında her hangi bir sıkıntımız kalmadığını belirtmek ister, tekrardan hayırlı mübarek olmasını diliyorum."