GÜNDEM Haber Girişi : 25 Nisan 2022 23:01

Nusaybin Tarihi Zeynel Abidin Camii ve Külliyesinde İftar Programı

Nusaybin Tarihi Zeynel Abidin Camii ve Külliyesinde İftar Programı
Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Nusaybin Belediyesi işbirliğinde Tarihi Zeynel Abidin Camii ve Külliyesinde iftar programı düzenledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Nusaybin Belediyesi işbirliğinde Tarihi Zeynel Abidin Camii ve Külliyesinde iftar programı düzenledi.

 

İftar Programına Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Nigar Kayabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, MHP İlçe Başkanı Bedrettin Aslan, Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri ile STK Temsilcileri katıldı.

 

Vali Demirtaş ve Kaymakam Kayabaşı, Tarihi Zeynel Abidin Camii ve Külliyesi avlusuna konulan masaları tek tek dolaşarak iftar programına katılan vatandaşları selamladı. Vali Demirtaş daha sonra yemek dağıttı.

 

İftar Programında vatandaşları selamlama konuşması yapan Kaymakam Kayabaşı, "Sayın Valimizin önderliğinde, Mardin Büyükşehir Belediyesi mihmandarlığında, Nusaybin Belediyesi koordinasyonluğunda gerçekleştirilen İftar programımıza teşriflerinizden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Bugün çok güzel, manevi iklimin çok yoğun olduğu, Peygamber efendimizin torunlarına ev sahipliği yaptığı, Zeynel Abidin Camii ve Külliyesinde sizlerle iftar yapmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Demirtaş ise vatandaşlara yaptığı hitabında, "Bugün Nusaybin'deyiz, tek kelimeyle şunu söyleyeyim her zamanki gibi bugün Nusaybin muhteşem. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

 

Ramazan bizim coğrafyamızda hep özel olarak karşılanır, hususi olarak ağırlanır ve özel olarak uğurlanır. İnşallah bu hafta bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini hep birlikte kutlayacağız. Şimdiden hepinizin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Mardin ve Nusaybin medeniyetin kesişim noktası. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmışlar. Hakikaten bununla gurur duyuyoruz. Beli renklerimiz, dinlerimiz, dillerimiz, mezheplerimiz farklı olabilir. Ancak ortak paydamız hepimizin kardeş olmasıdır. Bu kardeşliği Allah'ın emrinden alıyoruz. Geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

İftar programından sonra Vali Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Karabulut ve Kaymakam Kayabaşı ve beraberindekiler daha sonra Nusaybin esnafını ziyaret ederek hayırlı Ramazanlar ve bereketli kazançlar dilediler.