EĞİTİM Haber Girişi : 27 Nisan 2022 11:40

Nusaybin Uğur Anadolu Lisesi’nden 8.sınıflar için ödüllü LGS provası

Nusaybin Uğur Anadolu Lisesi’nden 8.sınıflar için ödüllü LGS provası
Nusaybin Uğur Anadolu Lisesi Kurucusu İbrahim Kaya, ilçe genelindeki tüm 8.sınıf öğrencilerinin katılabileceği LGS formatında ödüllü sınav yapacaklarını duyurdu.

Nusaybin Uğur Anadolu Lisesi Kurucusu İbrahim Kaya, ilçe genelindeki tüm 8.sınıf öğrencilerinin katılabileceği LGS formatında ödüllü sınav yapacaklarını duyurdu.

 

Öğrencilerin, ciddi bir sınav provası yapmalarını amaçladıklarını belirten Kaya, dereceye girenlerin de Iphone 13 Cep Telefonu ve çeşitli ödüllerin sahibi olacağını söyledi. Okul olarak kapsamlı sınav hazırlamada deneyim kazandıklarını ifade eden Nusaybin Uğur Anadolu Lisesi Kurucusu İbrahim Kaya, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Mardin İl Birincisi Cemil TÜRK Nusaybin Uğur Eğitim Kurumlarında hazırlanarak kazanmıştır. LGS formatında yapılacak sınav için titiz bir hazırlık sürecinin olduğuna dikkati çeken Kaya, İlçemiz 8.sınıf öğrencilerine LGS sınavı öncesi bir nevi bir prova olacak bu sınav tam LGS standartlarında ve tüm 8.sınıf öğrencileri katılabilecektir. LGS sınavında olduğu gibi iki oturum halinde uygulanacak” ifadelerini kullandı. Sadece yapmış olmak için değil, öğrencilere gerçek anlamda LGS öncesi ciddi bir sınav provası atmosferini yaşatmak için kolları sıvadıklarını anlatan Kaya, şöyle devam etti: “Türk milli eğitiminin genel amaçları doğrultusunda, öğrencilerin sınav kaygısını gidermeye yönelik olumlu bir katkı sağlamak, yıl boyunca çalışan 8.sınıf öğrencilerinin öğrenme etkinliklerini pekiştirmek amacıyla böyle büyük bir organize ile sınav yapacağız.


8.sınıf öğrencilerimizin tamamına yönelik olarak birebir LGS formatında böyle bir sınav yapmak ilçe öğrencilerimizin eğitimine Nusaybin Uğur Anadolu Lisesi olarak bir katkı sunmaktır. İlçemizdeki resmi ve özel ortaokulların 8.sınıf öğrencilerine yönelik olarak 14 Mayıs 2022 tarihinde sözel ve sayısal olmak üzere toplam iki oturumlu, olarak uygulanacak ve  fayda sağlaması yönünde LGS deneme sınavı düzenlenecektir.”

 

Sınav sonucunda dereceye girecek öğrencilere verilecek ödüllerle ilgili de bilgi aktaran Nusaybin Uğur Anadolu Lisesi Kurucusu İbrahim Kaya, “Türkiye Genelinde eş zamanlı olarak uygulanacak sınavda Türkiye 1.olan öğrenciye İphone 13 Cep Telefonu, Türkiye 2.olan öğrenciye Laptop, Türkiye 3.olan öğrenciye Tablet, Türkiye  4. Olan öğrenciye Akıllı Saat,5 sırayı elde eden öğrenciye ise 9.sınıf soru bankaları hediyeleri tören ile verilecektir Tüm resmi ve özel ortaokullarımızın Öğrencileri yarışmaya davetlidir. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz” dedi.

 

Sınav Başvuru Yerleri : Nusaybin Uğur Anadolu Lisesi , Nusaybin Uğur Kurs ve Esra Kırtasiyesi

Sınav Yeri : Nusaybin Uğur Anadolu Lisesi
Sınav Saati : 09:30
Adres: Yenişehir Mahallesi Kemer Sokak No:9 Nusaybin