GÜNDEM Haber Girişi : 04 Aralık 2022 11:13

Nusaybin Zeynel Abidin Camiindeki L Medresesi, Kubbealtı Sohbetleri ile açıldı

Nusaybin Zeynel Abidin Camiindeki L Medresesi, Kubbealtı Sohbetleri ile açıldı
Nusaybin'de yüz yıllardır ilim ve irfan merkezi olan, binlerce ilim insanı yetiştiren Tarihi Zeynel Abidin Camiindeki L Medresesi, Kubbealtı ve İrfan Sohbetleri ile açıldı. İlk yapılan sohbetin konuğu ise Mardin Müftüsü Ali Hayri Çelik oldu.

Nusaybin'de yüz yıllardır ilim ve irfan merkezi olan, binlerce ilim insanı yetiştiren Tarihi Zeynel Abidin Camiindeki L Medresesi, Kubbealtı ve İrfan Sohbetleri ile açıldı. İlk yapılan sohbetin konuğu ise Mardin Müftüsü Ali Hayri Çelik oldu.

 

Nusaybin'de tarihi mekânlara verilen kıymet her geçen gün artıyor. İlçenin eski ilim ve bilimdeki ihtişamlı günlerine dönmesi için birçok alanda çalışmalar yapılırken son olarak da Zeynel Abidin Camii ve Külliyesindeki L Medresesi faaliyete girdi. Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı'nın özel çalışmaları ve destekleri ile faaliyete giren L Medresesi, Nusaybin İlçe Müftülüğü tarafından dizayn edilerek faaliyete sokuldu.

 

Cuma Günü akşamında "Kubbealtı İrfan Sohbetleri" adıyla halka açık yapılan ilk programda Mardin Müftüsü Ali Hayri Çelik, "Dine duyulan İhtiyaç ve varoluş gayemiz" konusunda sohbet verdi.

 

Sohbetin başında açıklama yapan Müftü Çelik, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in torunları Zeynel Abidin ve Kız Kardeşi Sitti Zeynep’in medfun olduğu böyle tarihi bir mekanın yeniden faaliyete girmesinin heyecanını yaşadıklarını belirterek, Haftalık sohbetler yanı sıra müftülüğün de burayı aktif halde tutması için projeler hazırladıklarını ifade etti, L Medresesinin açılmasına büyük destek veren İlçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı'na teşekkür etti.

 

Öte yanda L Medresesinin açılması için büyük çaba gösteren Nusaybin İlçe Müftüsü Hasan Yeşildal ise, tarih boyunca İlim ve İrfan Merkezi olan Nusaybin'in adına yakışır bir şekilde L Medresesinin "Kubbealtı İrfan Sohbetleri" adıyla her haftanın Cuma Günü akşamında program düzenleneceğini söyledi.

 

Atıl durumda duran L Medresesinin İlçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı'nın büyük destekleri tekrar hizmete açıldığını ifade eden Müftü Yeşildal, "Burada haftada bir vatandaşlarımıza açık şekilde yapılacak sohbetler yanı sıra ilçe müftülüğü olarak eğitim merkezi olarak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Din Görevlilerimize yönelik burada eğitim programlarından tutun da gençlerimizin eğitimine kadar birçok programımız olacak. Bu vesileyle bir müjde daha vermek istiyorum. Nusaybin İlçe Müftülüğü bünyesinde açacağımız Gençlik Merkezimiz de bitme aşamasına geldi. Yaptığımız hizmetlerin ilçemiz için hayırlara verile olmasını diliyorum" dedi.