EĞİTİM Haber Girişi : 12 Kasım 2022 10:16

Nusaybinli çocuklar Yaşam Çiçeği Derneğinin kurduğu sınıfta robotik Kodlama öğreniyorlar

Nusaybinli çocuklar Yaşam Çiçeği Derneğinin kurduğu sınıfta robotik Kodlama öğreniyorlar
Yaşam Çiçeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Nusaybin’de ilki kurulan Robotik Kodlama ve Teknoloji sınıfında öğrenciler yeni teknolojiyi öğreniyor.

Yaşam Çiçeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Nusaybin’de ilki kurulan Robotik Kodlama ve Teknoloji sınıfında öğrenciler yeni teknolojiyi öğreniyor.

 

Nusaybin ilk defa Emire Gözü Ortaokulu’na robotik kodlama ve teknoloji sınıfı kuruldu.

 

Yaşam Çiçeği Derneği ve gönüllülerince açılan sınıfta Nusaybinli çocuklar yeni teknoloji ve gelişen dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor.

 

Yaşam Çiçeği Derneği Başkanı Tuğçe Kılıç yaptığı açıklamada, “Dernek olarak ülkemizde ve dünyanın farklı birçok ülkesinde göstermiş olduğumuz insani yardım faaliyetlerimizin yanı sıra, vatanımızda göstermiş olduğumuz eğitim projelerimiz kapsamında Mardin Nusaybin’e gelerek çocuklarımızın hayallerine ve geleceklerine dokunmak istedik.” dedi

 

Kılıç, çağın gereksinimi olan robotik kodlama ve teknoloji branşlarında, çocukların gelişmelerini ve insanlık için hayal dünyalarındaki fikirlerini teoriden çıkarıp, pratik seviyelere ulaştırmak amacı ile çıktıkları bu yolda çok doğru bir adım attıklarını vurguladı. 

 

Başkan Kılıç; “Öyle ki; bugün açılışını yaptığımız Robotik kodlama ve teknoloji sınıfımızda öğrencilerimizin, yapmak istediği projeyi anlatırken, sensörlü araç tasarlayıp gelecekte insanlığı kazalardan korumayı planlıyoruz cümleleri hepimizi duygulandırdı ve müthiş bir heyecana sürükledi. Varolan bir şey fakat bunu düşünmeleri bile insana umut veriyor. Ellerinde ki imkanlar ile bu cümleleri kuran çocuklar, fırsat verildiğinde ve doğru ellerde eğitildiğinde, ülkemiz adına ne kadar faydalı işler yapabilirler düşünün..” diyerek

 

Nusaybin ilçesinde bulunan insanların çok cana yakın olduğunu, sohbet etme fırsatı yakaladıkları kişilerin eğitimlerinin bilgi birikimlerinin ve şehri saran kültürün çok etkileyici olduğunu ifade etti.

 

Nusaybin ilçesindeki faaliyetlerinin devamını getireceklerini söyleyen Kılıç, Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve Okul Müdürü İdris Öztürk’e teşekkürlerini sunarak Emire Gözü Orta Okulu öğrencilerinin saygılı, zeki ve ağırbaşlı oluşlarından dolayı takdir ettiğini belirtti.

 

Öğrenciler ile güzel anlar yaşadıktan sonra Yaşam Çiçeği Derneği Başkanı Tuğçe Kılıç son olarak “Bilgisayar ve Robotik kodlamalarımızı buraya teslim etmiş olmak içimize çok fazla sindi, kendini geliştiren öğrencilerimizi bir üst seviye robotik kodlama setleri ile eğitimlerine devam ettireceğiz” diyerek mutluluğunu dile getirdi.